2024. április 27. Szombat, Zita.
 
Lecsapott az APEH az áfacsalókraForrás: RTL Hírek
Utolsó módosítás: 2010-03-23 17:46:55
Majdnem 120 millió forintos adóhiányt tárt fel az APEH egy építõipari társaságnál, mely több autópálya építésen is alvállalkozóként mûködött közre.

Az ellenõrzés olyan számlázási láncolatot tárt fel, melyet kimondottan áfacsalásra próbáltak használni. A fiktív számlákkal összesen 200 millió forinttal károsították meg a költségvetést.

Az APEH közleménye szerint az ellenõrzés kiderítette, hogy a társaság építõipari munkák végzésére szerzõdött, a munkákat azonban alvállalkozókkal végeztette el. Az alvállalkozók további alvállalkozókat, azok pedig újabb társaságokat vontak be a kivitelezésbe. Az adóhatóság összesen négy számlázási szinten 17 társaság „mûködését” térképezte fel.

A szerzõdéskötések elõtt alakult társaságok képviselõi, tagjai a cég székhelyén nem voltak elérhetõk. Két társaságot nem is sikerült felkutatni, a cégbíróságon ugyanis be sem voltak jelentve. A revizorok az érintett cégek között személyi összefonódásokat is feltártak, többen rokoni kapcsolatban állnak egymással, valamint a társaságok könyvelését és adóbevallásaik benyújtását ugyanaz a könyvelõ készítette.

A fiktív munkavégzést az is alátámasztotta, hogy a cégeknek nem voltak olyan gépeik, melyekkel a papíron elvállalt munkákat elvégezhették volna, még alkalmazottaik sem voltak.

Az APEH a láncolatban szereplõ társaságoknál összesen 200 millió forintot meghaladó adóhiányt állapított meg. A csalás miatt hat ember ellen indult eljárás.

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!