2024. április 28. Vasárnap, Valéria.
 
15 évet kapott a horogkeresztes gyilkosForrás: RTL Hírek
Utolsó módosítás: 2010-03-25 13:53:09
Tizenöt év fegyházra ítélte a Bács-Kiskun Megyei Bíróság azt a férfit, aki tavaly áprilisban meggyilkolta barátnõjét Kalocsán. Különös kegyetlenséggel elkövetett emberölésben találta bûnösnek a 23 éves vádlottat.

A bíróság megállapította, hogy a férfi féltékenység miatt végzett a barátnõjével. Bár azt bevallotta, hogy többször megcsalta a lányt, de azt már nem tudta feldolgozni, hogy a lánynak is volt másik kapcsolata. A férfi és nõ a gyilkosság elõtt több szakításon is túl volt már, a férfi öngyilkossággal is próbálkozott, de ehhez nem volt bátorsága. A bûncselekmény napjára találkozót beszéltek meg közös albérletükbe. Mire a nõ odaért, a férfi már részeg volt és több nyugtatót is bevett. A bíróság elõtt azt vallotta, hogy a gyilkosság közvetlen elõzményeire nem emlékszik. A vádirat szerint a férfi többször is megszúrta egy késsel barátnõjét, majd egy késsel majdnem levágta a fejét. A késsel egy horogkeresztet rajzolt a lány hátára, majd egy ugyanilyen mintázatú zászlóval, végül egy szõnyeggel letakarta. A gyilkosság után néhány órával az apjának mesélte el a történteket, majd közösen mentek a rendõrségre.

A férfi a rendõrségi kihallgatáson és a bíróságon is elmondta, hogy a gyilkosság elõtt nem sokkal többször is megnézett egy náci filmet, ahol egy orosz tisztet végeztek ki hasonló módszerrel. Azt gondolja, hogy ez, valamint édesanyja korai elvesztése, és szeretethiánya vezetett ahhoz, hogy ilyen brutális gyilkosságot elkövessen.

A csütörtöki, elsõfokú ítélet ellen az ügyész súlyosbításért fellebbezett, a vádlott pedig úgy fogalmazott, hogy szíve szerint elfogadná a bíróság ítéletét, de ügyvédje tanácsára enyhítésért fellebbez. A bíróság ítélete szerint az elítélt legkorábban 12 év múlva szabadulhat a börtönbõl.

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!