2024. április 28. Vasárnap, Valéria.
 
Elõzetesben az ercsi gyilkosForrás: RTL Hírek
Utolsó módosítás: 2010-05-27 11:50:17
Elõzetes letartóztatásba helyezte a Székesfehérvári Városi Bíróság szerdán azt az asszonyt, akit a hétvégén, Ercsiben történt támadás ügyében gyanúsít a rendõrség.
Az asszony a gyanú szerint egy bottal úgy megverte a családjára egy permetezõvel támadó férfit, hogy az meghalt. Halált okozó testi sértéssel gyanúsítják - közölte szerdán a Fejér Megyei Rendõr-fõkapitányság. A rendõrség közben cáfolta azokat a sajtóértesüléseket, hogy a férfi polgárõr volt.

A 39 éves helyi férfi gázálarcban, a hátán egy permetezõvel ment az ercsi házhoz, az ott lévõket pedig egy eddig ismeretlen vegyi anyaggal fújta le. Ekkor tört ki a verekedés: a nõ egy bottal kezdte ütni támadóját, aki ebbe belehalt. A savtól egyébként két lakó sérült meg, egy férfi és maga a gyanúsított. A nõt a rendõrök elõállították, aznap kora este pedig õrizetbe vették. Ellene halált okozó testi sértés miatt indult eljárás.

Az ügy kapcsán felmerült különbözõ sajtóinformációk miatt a Fejér Megyei Rendõr-fõkapitányság szerdán részletes tájékoztatást adott az ügyrõl. Ezek szerint a rendõrség eddig beszerzett adatai alapján - a megjelent sajtóinformációkkal ellentétben - az elhunyt férfi nem volt tagja egyik polgárõr szervezetnek sem. A férfi korábban sem bejelentést, sem feljelentést nem tett a rendõrségnél az õt ért bármilyen bûncselekményrõl. Az eddigi adatok alapján a férfi közvetlen rokonai, illetve ismerõsei sem tudtak arról, hogy ilyen ügyekben feljelentést tett volna vagy akart volna feljelentést tenni a rendõrségen. A rendõrség cáfolta azt is, hogy a férfi házának kerítésébe elektromos áramot vezetett volna. A kerítésben nem volt áram, bár a veszélyre egy kifüggesztett tábla figyelmeztetett.

A rendõrség cáfolja azon lapértesüléseket is, melyek szerint Ercsiben a rendõrõrs érdemben nem foglalkozik a bejelentõkkel. A rendõri intézkedések elmulasztásával kapcsolatban nem érkezett a rendõrséghez panasz.

A nyomozókhoz beérkezett adatok azonban megerõsítették azokat az információkat, hogy a férfitõl a vegyszeres támadás elõtt egy fûkasza és akkumulátorok tûntek el. A férfi azért támadt a családra, mert azt gondolta, hogy õk vitték el ezeket. A rendõrök nem találták meg a családnál ezeket a tárgyakat. A halott férfi telkén és a házban egyébként értékes szerszámokat, gépeket találtak érintetlenül a rendõrök.

A megtámadott ercsi család több tagja ellen volt már szabálysértési-, illetve büntetõeljárás a rendõrségen. Az elmúlt két évben több mint egy tucat esettel hozták összefüggésbe az egyes családtagokat.

Az ügyben orvos-szakértõ és vegyész-szakértõ lett kirendelve, mely szakértõi vizsgálatok jelenleg még tartanak. A fokozott rendõri jelenlétet is fenntartják a településen. A rendõrség kéri, hogy akinek az eset kapcsán bármilyen érdemi információja van még, jelentkezzen.

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!