2024. május 16. Csütörtök, Mózes, Botond.
 
Feladta magát a gyilkos biztonsági õrForrás: RTL Hírek
Utolsó módosítás: 2010-08-12 09:28:19
Önként jelentkezett a rendõrségen az a biztonsági õr, aki a gyanú szerint súlyosan bántalmazott egy embert a hétvégi falunapon Szentlõrinckátán.
A 36 éves férfi a helyszínen meghalt. Az õr az eset után eltûnt, és a rendõrség körözte, de szerda délelõtt jelentkezett és részben beismerte tettét. Ügyvédje azt mondta az RTL Híradónak, hogy védence azért rúgta meg a férfit, mert az a társát ütötte, amikor tömegverekedés tört ki a rendezvényen.

Mécsesek sorakoznak a tragédia helyszínén. Itt rendezték a falunapot Szentlõrinckátán a hétvégén.

„Égig ér a bánatom, a dolgos fiamat elvesztettem, egy perc alatt ott halt meg a szemem láttára” – mondta az áldozat édesanyja.

Egy 36 éves fiatalember halt meg egy verekedés közben, a rendõrség az egyik biztonsági õrt körözte az eset miatt, egészen keddig.

„A ma délelõtti órákban V. Tibor Zoltán önként jelentkezett ügyvédje társaságában a rendõr-fõkapitányságon, ahol részben elismerte a bûncselekmény elkövetését” – mondta el Kovács Viktória, a Pest megyei Rendõr-fõkapitányság szóvivõje.

Eddig senki nem tudta, pontosan hogyan történt a verekedés, és a rendõrség sem árult el részleteket. A gyanúsított ügyvédje azt mondta: a falunapon valaki ütött-rúgott egy lányt, a biztonsági õrök eredetileg õt akarták leállítani.

„Odaléptek, ezt az urat elhúzták a fiatal lány közelébõl, azzal a lendülettel az úr nekitámadt az én ügyfelemnek, az ügyfelem kitért a támadás elõl, de akkor már észlelte, hogy gyakorlatilag a falu apraja-nagyja rájuk támad. Hátranézett, látta, hogy a társát már négyen-öten ütlegelik, és odaugrott, és egy olyan urat, aki a társának a tarkóját már ütötte hátulról, megrúgott, és a társát kirántotta a tömegbõl” – mondta Fülöp Tamás ügyvéd.

A megrúgott férfi halt meg. Az ügyvéd azt mondta, az eddigi adatok szerint nem a rúgás, hanem egy vérömleny okozta a halálát, ami az esés miatt alakult ki a fejében. Az õrök ezután azért menekültek el, mert szerintük ezután már botokkal és sátorrúddal akartak rájuk támadni a falubeliek, de a rendezvény szervezõje ezt tagadja. A biztonsági õrt a kihallgatás után nem engedték el a rendõrök, mert néhány hónapja meg kellett volna kezdenie fogházbüntetését, amit egy másik ügyben szabtak ki rá.

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!