2024. április 26. Péntek, Ervin.
 
Sokat parkoltunk mobillal2016-01-04 20:31:32

A Nemzeti Mobilfizetési Rendszer elsõ teljes évében, az egységes mobilfizetési megoldással több, mint 19,7 milliószor fizettek. 18,6 millióan fizettek parkolásért, illetve 1,1 millió autópálya-matrica és jegy értékesítése történt.

Karbantartási munkálatok miatt csütörtökön 21 órától várhatóan 22 óráig szünetel a Nemzeti Mobilfizetési Rendszer.

Vasárnap hajnalban a Nemzeti Mobilfizetési Rendszer egyetlen szolgáltatása sem lesz elérhetõ informatikai karbantartási munkálatok miatt.

A nemzeti mobilfizetési rendszer július 1-jei indulása óta eltelt három hónapban 3,7 millió mobilparkolási tranzakciót hajtottak végre a felhasználók és 340 ezer autópálya-jegyet vásároltak – közölte a Nemzeti Mobilfizetési (NMF) Zrt. szerdán az MTI-vel.

A Nemzeti Mobilfizetési Rendszerrel államilag garantált, a piaci viszonyoktól függetlenül mindig elérhetõ közszolgáltatás jött létre elsõ körben a parkolás mobil fizetésére. A tranzakciók gyorsasága, kényelme, költség- és készpénzkímélõ hatása is amellett szól, hogy az igénybe vevõknek érdemes és hasznos e korszerû megoldással kiegyenlíteniük a közszolgáltatások díjait – közölte a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium az MTI-vel.

« 1. oldal »