2024. május 4. Szombat, Mónika, Flórián.
 
Riasztás: itt a vihar!2010-08-04 12:26:42
Hétfõn gyakran lesz erõsen felhõs, helyenként borult az ég. Eleinte keleten, majd a középsõ és nyugati tájakon is felszakadozik a felhõzet és várható pár óra napsütés. Többfelé fordul elõ ismétlõdõ esõ, zápor, késõ délután keleten esetleg zivatar is lehet.

Az észak-magyarországi régió veszélyeztetett. Heves zivatarok elõfordulása miatt narancssárga színû riasztást adott ki csütörtök este az Országos Meteorológiai Szolgálat (OMSZ) az észak-alföldi és az észak-magyarországi régióra.

Szombatig marad a jó idõ2010-07-21 12:30:18

Ma a Dunántúl északnyugati harmadának kivételével további zivatarok várhatóak, amelyeket elsõsorban a Dunától keletre helyenként felhõszakadás (30-50 mm), jégesõ (1-2 cm körüli átmérõvel), illetve 55 km/h feletti szél kísérhet.

Kedden már észrevehetõen mérséklõdik a hõség, de meleg marad az idõ.

Az országban több helyen is heves zivatarok alakultak ki a reggeli órákban, az Országos Meteorológiai Szolgálat szerint lecsengõben van a hõségriadó és az UV-B sugárzás sem lesz várhatóan olyan erõs, mint az elmúlt napokban.

Napsütés vagy hideg téli esõ? Nem tudja mire számíthat? Ne cipelje feleslegesen esernyõjét, nézze meg milyen idõre számíthat a hétvégén és a következõ héten megyénkben!

Hétfõn - a hétvégén tapasztaltakhoz hasonlóan - sok-sok napsütésre számíthatunk, a délután megnövekvõ gomolyfelhõzetbõl inkább csak északnyugaton alakulhat ki egy-egy frissítõ zápor, zivatar.
Napsütés vagy hideg esõ?2010-06-03 11:52:38

Nem tudja mire számíthat? Ne cipelje feleslegesen esernyõjét, nézze meg milyen idõ lesz megyénkben!

Csütörtökön nagyrészt napos, meleg idõ lesz, de átmeneti felhõsödések mellett, foltokban mérsékelt záporesõ is kialakul. Újabb zivatar is elõfordulhat.

Az ország északkeleti részében szerdán déltõl is számítani kell zivatarokra és jégesõre is. A hõmérséklet itt 24 fok körül alakul, délen 29 fok és sok napsütés várható. A hõmérséklet a hétvégére fog visszaesni.

Pénteken tovább melegszik, de változékony marad az idõ. Délelõtt borongós idõ lesz záporokkal, majd délután felszakadozik a felhõzet, és egyre tartósabban süt ki a nap, de megnõ az esélye a helyi, heves zivatargócok kialakulásának. A jellemzõ hõmérséklet pénteken reggel 11, délután 21, szombaton reggel 11 fok körül alakul.

Szerdán változóan felhõs, hûvös idõ, kevesebb esõ várható. - Csütörtöktõl jövõ hétfõig nagyobbrészt napos idõ, erõs felmelegedés de ismét nagyobb eséllyel kialakuló nyárias zivatarfoltok valószínûek.
Kedden az évszakhoz képest kifejezetten hideg, túlnyomórészt borús, záporos idõ lesz. Az átlagosnál 10-13 fokkal alacsonyabban alakul a napi maximum hõmérséklet.
Milyen idõ lesz Hajdú-Biharban?
Szórványos, gyenge záporokra kell kedden napközben számítanunk megyénkben. Reggel 8, délután 20 fok körül alakul a hõmérséklet. Zömében ugyan felhõs lesz az ég, de kisüt a nap idõnként.
Számítsunk-e még esõre?2010-04-22 08:41:15
Átmenetileg ugyan csökken a nappali felmelegedés, de az éjszaka hideg lesz, hajnalban a talajon fagyos területek is elõfordulhatnak.
A szerdai és csütörtöki nap változóan naposnak ígérkezik, olykor mérsékelt felhõzet jelenik meg az égen, de száraz, egyre enyhébb idõ lesz.

Kedden hideg és egész nap borongós idõ lesz. A délutáni órákig idõszakos, mérsékelt esõkre is számítani kell. Élénk északi szél fúj, ami csak éjszaka mérséklõdik.

« Előző « 2. oldal »  Következő »