2024. április 28. Vasárnap, Valéria.
 

Az Országgyûlés elnöke hétfõ este a Magyar Állami Operaházban az elsõ világháború kitörésének századik évfordulója alkalmából, Fegyverek közt hallgatnak a múzsák címmel tartott állami megemlékezésen beszélt.

Munkára, jól végzett fizikai munkára szüksége van az országnak - jelentette ki az Országgyûlés elnöke a Parlament Felsõházi Termében a VII. Szakma Sztár Fesztivál országos díjátadó ünnepség.

Az újraválasztott házelnök erénynek mondta, hogy az új házszabály miatt lelassul a törvényalkotás, az új parlamentben így több idõ lesz egy-egy indítvány elsõ tárgyalásáig, hogy a képviselõk megismerkedjenek azzal.

A Fidesz és a KDNP május 10-ét javasolja a kormányfõ megválasztásának idõpontjául - jelentette be Rogán Antal, a nagyobbik kormánypárt frakcióvezetõje a két képviselõcsoport hétfõi alakuló ülése után. A frakcióvezetõ közlése szerint ezen a napon délután a Parlament épülete elõtt rendezvényt tart a Fidesz.

A házelnök szerint hozzájárulna az ország belpolitikai helyzetének konszolidálásához, a belpolitikai viták "durvaságának és aljasságának" mérsékléséhez, ha lenne néhány közös nevezõ, nemzeti minimum a szemben álló felek között.

Magyarország többé nem lesz hûtlen a székelységhez, a magyar állam többé nem fordul szembe nemzetével - jelentette ki az Országgyûlés elnöke a 250 évvel ezelõtti vérengzés helyi emlékmûvénél tartott megemlékezésen, a székelyföldi Madéfalván.

A NATO továbbra is a biztonság záloga, minden idõk egyik legsikeresebb, legütõképesebb katonai szövetsége - mondta Kövér László, az Országgyûlés elnöke csütörtökön Budapesten, a XVII. Nemzetközi NATO-konferencia megnyitóján. Martonyi János külügyminiszter arról beszélt, az I. világháború kitörésének közelgõ századik évfordulója is arra emlékeztet, hogy a NATO legfontosabb feladata a béke szavatolása.

« 1. oldal »