12 fokot mérhetünk. Érdemes tudni, hogy ezen a napon 1996-ban mérték Kékestetõn a napi legkisebb maximumot (7,1 fokot), míg Budapesten ugyanez az érték 12,0 fok volt 1988-ban. A mai borongós, hûvös idõben komoly az esély arra, hogy megdõljön a hidegrekord.

Ebben a szürke, esõs, szeles idõben annyira áthûlhetnek az épületek falai, hogy lehet, hogy fûteni kell majd. A fûtés bekapcsolását a közös képviselõk vagy fûtési megbízottak írásban kérhetik a távfûtéses épületekben. Egy kormányrendelet értelmében a mai naptól – kérelem esetén – a távhõ-szolgáltató köteles bekapcsolni a fûtést. Nem csak a hideggel lesz gondunk, ugyanis a közlekedés idõjárási feltételei is rosszak lesznek, csúszós utakra, erõs oldalszélre, párás levegõre, csökkenõ látótávolságra számíthatunk.

Kedden eleinte fõleg északon majd ismét többfelé várható esõ. Továbbra is élénk, idõnként erõs lesz a légmozgás. A hõmérsékletben sem lesz lényeges változás, marad az átlagosnál hidegebb idõ.

Komolyabb, érezhetõ javulás szerdától várható, ekkor a nap elsõ felében még borult, vagy erõsen felhõs lesz az ég, majd fokozatosan csökken, felszakadozik a felhõzet. Egyre kevesebb helyen alakulhat ki csapadék.

Csütörtökön és pénteken reggel többfelé lehet talajmenti fagy, de erõsödik a nappali felmelegedés. Szombaton aztán észak, északkelet felõl újabb nedves levegõ érkezhet, szórványos esõket okozva. A folytatásban már csendesebb napok következhetnek, egyre gyakoribbá váló reggeli pára-és ködfoltokkal. A levegõ csak lassan melegedhet, igazi õszi hõmérsékletekre van kilátás…