2024. április 26. Péntek, Ervin.
 
Tanítási szünet az újinfluenza miattForrás: Haon
Utolsó módosítás: 2009-09-07 14:40:25
A csepeli iskolában 7 tanár is megbetegedett. Részletek >>>

Hétfõn tanítási szünet lesz a csepeli ADU Oktatási központban, kedden viszont már várják az egészséges diákokat az iskolában - mondta a Független Hírügynökségnek az intézmény vezérigazgatója.

Sepsi Zsigmond azzal indokolta döntését: bár tudomásuk szerint péntekhez képest nincs több újinfluenzával fertõzött diák, 7 tanár belázasodott, ezért a biztonság kedvéért hétfõn csak ügyeletet tartanak a központban.

Az iskola vezetõje azt is elmondta: azért is tartanak hétfõn tanítási szünetet, mert hétvégén nem tudtak elég információt szerezni a beteg diákok állapotáról, ezért a hét elsõ napján szeretnék, ha a szülõk, a diákok jelentkeznének. Hozzátette: telefonon, emailben vagy akár az iskolatitkáron keresztül közöljék, hogy hogyan vannak, van-e még lázuk, tudnak-e a környezetükben újabb megbetegedésekrõl.

Sepsi Zsigmond közölte: hétfõn az egészséges tanároknak munkanap lesz, az õ segítségükkel összesítik majd a befutó információkat.

Az ADU oktatási Központban csütörtökön kezdõdött a tömeges megbetegedés, ekkor már az egyik osztályból 13-an, a másik osztályból 25-en hiányoztak, pénteken pedig már az iskola összes tanulójának egyharmada ment csak be a tanításra. Péntek este igazolta az Országos Epidemiológiai Központ laboratóriuma, hogy a csepeli iskolában történt több mint 110 megbetegedést az A(H1N1) vírus okozhatta, mivel a beküldött 7 mintából 4-nél igazolódott az új vírus jelenléte.

Az országos tisztifõorvos korábban azt mondta: egy olyan diák lehetett a fertõzés forrása, aki korábban az Egyesült Államokban járt, és még a tanévnyitó elõtt találkozhatott néhány társával. Így a keddi iskolakezdéskor már nem csak õ, hanem 3-4 társa is továbbadhatta a többieknek a vírust. Falus Ferenc egyébként szombaton azt is mondta, hogy a külföldi példák alapján a tanítási szünet elrendelésével csak lassítani lehet a vírus terjedését, megakadályozni nem.

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!