2024. március 3. Vasárnap, Kornélia.
 
Az elmúlt héten 12-en kerültek kórházba influenza szerû tüntekkel, közülük három beteget kellett intenzív oszláyon ápolni, egyiküket lélegeztetni is.
Nyolcvan újinfluenzás haláleset elemzése során kiderült, hogy az áldozatok közül 4 ember a halála elõtt idõben megkapta a vírus elleni védõoltást, tehát náluk a vakcina nem volt hatásos.

Újabb két ember halála hozható összefüggésbe a H1N1-vírussal Szegeden.

 

A 37 éves férfi korábban válságos állapotban került a békéscsabai kórházba.

Újabb áldozatot követelt a H1N1. Szegeden meghalt egy asszony, akit meg- támadott az új vírus.

Huszonnyolcan kerültek kórházba influenzaszerû tünetekkel az ünnepek alatt, közülük hét embert intezív osztályon ápoltak, s négy betegnél lélegeztetõ gépet is alkalmazni kellett... Tudjon meg többet!

Az osztályon újinfluenzával kezelt két másik kismama közül a 16 éves várandós nõ állapota is javul.

Több mint százan kerültek itthon kórházba karácsonykor újinfluenzás fertõzéssel, köztük egy várandós nõ. Közülük 14 ember gépi lélegeztetésre szorult az ÁNTSZ információi szerint.

Egy 50 éves Komárom-Esztergom megyei nõ igazoltan a H1N1 vírussal kapcsolatosan hunyt el szombaton éjszaka - elõzõleg megkapta az oltást.

Egy hét alatt 564 influenza szerû megbetegedést regisztrált a figyelõszolgálatra kijelölt nyolcvan orvos Hajdú-Bihar megyében.

A boncolásnál derült ki, hogy az esztergomi csecsemõ kétoldali vérzéses tüdõgyulladásban hunyt el, ami újinfluenzás fertõzésre utalt.

Meghalt egy 50 éves, H1N1 vírussal fertõzött férfi a marcali kórházban és egy idõs asszony is, Szegeden.

Egy tízéves gyermek is meghalt Gyõrben az újinfluenza szövõdményében. Az eset még a múlt héten történt, de csak most jelentették be.

Már 36-an haltak meg és 60-120 beteg kerül kórházba naponta Magyarországon, közülük 4-5 fertõzött kerül intenzív osztályra és 3-4 embert kell lélegeztetõ gépre kapcsolni.

« 1. oldal »  Következő »