2024. május 4. Szombat, Mónika, Flórián.
 
Vonatjegy helyett elég a forgalmi engedély?Forrás: haon
Utolsó módosítás: 2008-09-18 14:10:10
A forgalmi engedély felmutatásával lehet majd utazni az Európai Autómentes Napon, szeptember 22- én a MÁV Start és a GYSEV vonalain.

A két vasúttársaság az Európai Mobilitási Hét eseményeihez ezen felül már kedd óta ingyenes kerékpár-szállítási lehetõséget biztosít az erre alkalmas vonatain.


A forgalmival történõ utazás csak jövõ hét hétfõn, az ingyenes kerékpárszállítás lehetõsége viszont szeptember 16-a és 22-e között él.

Balogh-Fazekas Anita, a MÁV Start szóvivõje a Független Hírügynökségnek elmondta, hogy a MÁV Start ingyenes kerékpár-szállítási lehetõséggel járul hozzá az Európai Mobilitási Hét eseményeihez.


A kerékpárokat a pénztárakban váltott, ingyenes kerékpárjeggyel lehet az erre alkalmas vonatokon szállítani, egészen szeptember 22-ig.

Idén elõször a szeptember 22-i autómentes napon az autótulajdonosok és üzemeltetõk ingyen utazhatnak a másodosztályú vonatokon, a forgalmi engedély felmutatásával.


Az elsõ osztályon a teljes árú jegy különbözetét kell kifizetni, az IC-ken pedig csak a hely- és pótjegyet. Csak a magánkézben lévõ autók forgalmi engedélye jogosít majd az ingyenes, illetve kedvezményes belföldi utazásra.


Stöckert Dávid, a GYSEV kommunikációs munkatársa a Független Hírügynökségnek elmondta, hogy a GYSEV is csatlakozott a kezdeményezéshez és vonatain a MÁV Starthoz hasonlóan kedvezményeket lehet igénybe venni a mobilitási hét és az autómentes nap alkalmából.

A GYSEV a saját névre kiállított forgalmi engedélyt 22-én szintén elfogadja majd, az IC-ken náluk is ki kell fizetni a helyjegyet.

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!