2024. április 26. Péntek, Ervin.
 
Eltiltás a Renaulnak, felfüggesztveForrás: Haon
Utolsó módosítás: 2009-09-22 11:58:31
A Forma 1-es csapat arra utasította Nelsinho Piquet pilótáját a tavalyi szingapúri nagydíjon, hogy vezesse autóját a falnak.

A Nemzetközi Autómobil Szövetség (FIA) hétfõn eltiltotta a Renault csapatát a versenyzéstõl, a büntetést azonban két évre felfüggesztette.

 

16:20 - FIA: "végleges kizárást érdemelt volna a Renault"

A Nemzetközi Autómobil Szövetség (FIA) hétfõn eltiltotta a Renault csapatát a versenyzéstõl, a büntetést azonban két évre felfüggesztette. AZ eltiltás azonnal életbe lép, ha a forma 1-es istálló a 2011-es szezon végéig hasonló vétséget követ el, mint amilyenért most megbüntették.
Mint ismeretes: a közelmúltban derült ki, hogy a Renault arra utasította pilótáját, Nelsinho Piquet-t a tavalyi szingapúri nagydíjon, hogy vezesse autóját a falnak, hogy a csapattárs, Fernando Alonso megnyerhesse a futamot. A FIA másfél órás meghallgatás után vonult vissza Párizsban dönteni. A testület állásfoglalása szerint a Renault tette nincs összhangban a sport elveivel, "veszéleztette a nézõk, tisztségviselõk és a többi versenyzõ életét, csakúgy, mint ifjabb Nelson Piquet-ét."
A dokumentum szerint a történtek miatt "végleges kizárást érdemelne" a csapat, de figyelembe véve, hogy az istálló együttmûködött és segített tisztázni a vádakat, az eltiltást a FIA két évre fölfüggesztette.
Az egykori csapatfõnök, Flavio Briatorét végleg eltiltották a Forma 1-es ügyektõl, a fõmérnököt, Pat Symonds-t pedig öt évre. A csapattól távozott Nelsinho Piquet is.

Mint ismeretes: a múlt héten derült ki, hogy a Forma 1-es csapat arra utasította Nelsinho Piquet pilótáját a tavalyi szingapúri nagydíjon, hogy vezesse autóját a falnak. Az ütközés után be kellett hívni a biztonsági autót, ami kedvezett csapattársának, a spanyol Fernando Alonsónak, aki végül megnyerte a futamot.

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!