2024. április 27. Szombat, Zita.
 
Heroinfüggõ kisbabákForrás: Haon
Utolsó módosítás: 2009-09-25 18:43:54
Az orvosok szerint tipikusak a tünetek: nyugtalanok, remegnek, a szokásosnál jóval gyakrabban és visító hangon sírnak.

Drogos kisbabák – Az RTL Klub stábja heroinfüggõ anyát üldözött a városban


Két kisfiú, ikrek. Újszülöttek, szájukba cumi helyett mégis ópiuminjekciót tesznek.

 

Alig egy hete jöttek a világra, de már látszik rajtuk, hogy mások, mint az átlagos babák. Az orvosok szerint tipikusak a tünetek: nyugtalanok, remegnek, a szokásosnál jóval gyakrabban és visító hangon sírnak.

A gyerekek csupán egy hetesek, de az orvosok már azon fáradoznak, hogy a heroinfüggõségrõl leszoktassák õket: fokozatosan csökkentik az adagjukat, így jó eséllyel rövid idõ alatt elmúlhat a függõség. Zacher Gábor toxikológus szerint ennek ellenére is biztos, hogy hátrányokkal indulnak a többi csecsemõhöz képest, hiszen függõként kezdik az életüket. Az anyjuk heroinista – a terhesség alatt is lõtte magát. Abban bízik, hogy ha két nagyobb gyerekét is leszoktatták egy hét alatt, akkor ez az ikerpár esetében sem lesz másképp. Ugyanakkor azt is tudnia kell, hogy a gyerekek meg is halhatnak vagy függõk maradhatnak.

A Házon kívül riportere akkor találkozott elõször az édesanyjukkal, amikor még várandós volt. A heroinfüggõ fiatalasszony interjút ígért, de az elõre egyeztetett idõpontokban sosem volt ott a megbeszélt helyeken.

A szülés utáni napon az RTL Klub stábjának végül sikerült találkozni vele. A kórház udvarán beszélgettek, a fiatalasszony kórházi ruhában ült egy padon, és cigarettázott. Aztán hirtelen felpattant, kirohant az utcára, és felugrott egy villamosra.

A riporter stábjával utánament, és hosszú üldözés vette kezdetét a városban. Mikor végre utolérték, megpróbálták rábeszélni, hogy menjen vissza a kórházba. Az emberi belátásnál azonban sokkal erõsebbnek bizonyultak az elvonási tünetek: a nõ sokáig nem értette, miért kéne visszatérnie saját gyermekeihez. A riporter kitartásának köszönhetõen végül az anya beült a kocsiba, így visszaindulhattak a kórházba. Útközben a hölgy azt mondta, hogy hibásnak érzi magát, amiért a gyerekeit ilyen helyzetbe hozta, de bízik abban, hogy egyszer majd leszokik a heroinról, és nevelheti az ikreit. De amikor a Házon kívül riportere megkérdezte tõle saját gyermekeinek nevét, a nõ nem tudott válaszolni: lánynevet mondott, pedig mindkét gyermeke fiú.

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!