2024. május 4. Szombat, Mónika, Flórián.
 
Robbanásszerû járványok lesznek a fejlõdõ országokbanForrás: Haon
Utolsó módosítás: 2009-10-05 16:33:23
A legszegényebb közösségekben robbanás- szerû járványokat fog okozni.

A szegény országokban robbanásszerû járványokat fog okozni az új influenza, ezért ezeknek az államoknak anyagi segélyre van szükségük, hogy oltóanyagot vásárolhassanak - hívta fel a figyelmet vasárnap az ENSZ.

A világjárványos influenza most kezd elterjedni a világ legszegényebb országaiban, és "azzal számolunk, hogy a vírus viselkedése meg fog változni, mihelyt helyi szinten fog fertõzni. A legszegényebb közösségekben robbanásszerû járványokat fog okozni az influenza", jelentette ki az ENSZ Egészségügyi Világszervezetének (WHO) szakértõje, Julie Hall.

Az ENSZ vezetõ influenzaügyi koordinátora, David Nabarro kijelentette, hogy a fejlõdõ országokban csupán a lakosság kis százaléka számára lesz elegendõ oltóanyag. A következõ hetekben a szegény országokban az lesz a nagy feladat, hogy legalább az egészségügy és az alapvetõ szolgáltatások dolgozóit idõben beoltsák, így ezek a szolgáltatások mûködõképesek maradhatnak, mire bekövetkezik a járvány második hulláma.

A WHO a múlt héten bejelentette, hogy a világ gyógyszergyártói csak évi 3 milliárd adag sertésinfluenza-vakcinát képesek elõállítani, vagyis a Föld lakosságának még a fele sem juthat oltáshoz.

Nabarro üdvözölte, hogy a gyártók és a gazdag országok is készek bizonyos mennyiségû oltóanyagot bocsátani a szegény országok rendelkezésére. Az ENSZ influenza-koordinátora pénzadományok gyûjtését sürgette a szegény országok javára.

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!