2024. május 4. Szombat, Mónika, Flórián.
 
Drasztikus lehûlés, viharos szél jön!!!Forrás: Haon
Utolsó módosítás: 2009-10-12 14:35:55
Milyen idõre számíthatunk a következõ napokban?

Hétfõn reggel párás, foltokban ködös lesz a levegõ. Napközben erõsen felhõs, vagy borult lesz az ég, és eleinte csak északnyugaton, majd nyugat, északnyugat felõl egyre többfelé várható esõ, zápor. Néhol jelentõs mennyiségû csapadékra számíthatunk. A hõmérséklet csúcsértéke 11 és 16 fok között alakul. A déli óráktól megerõsödik, majd egyre nagyobb területen viharossá fokozódik az északnyugati szél, mellyel újabb adag hideg levegõ zúdul hazánk térségébe. Erõs hidegfronti hatással számolhatunk. A közlekedés idõjárási feltételei rosszak lesznek, reggel ködfoltokra, nappal vizes utakra, és délutántól erõs oldalszélre van kilátás.

Kedden borult lesz az ég, keleten és délen többfelé lehet esõ, zápor (a beáramló hideg levegõ hatására, az Északi-középhegységben estétõl már hózáporok is lehetnek). Az északnyugati, északi szél sokfelé viharossá fokozódik, néhol 70-80 km/h-s lökések lehetnek. Délután már csak 5 és 10 fok közötti értékek lehetnek. Északkeleten lesz a hidegebb.

Szerdán - a ciklon északnyugati irányba mozgásával - már az ország más tájain is elõfordulhat csapadék, mely inkább esõ, zápor lesz, de északkeleten és a magasabban fekvõ tájakon havas esõ, hózápor is kialakulhat. Az északnyugati szél változatlanul erõs, többfelé viharos lesz. Csak délutántól mérséklõdhet. A legerõsebb lökések elérhetik a 70-75 km/h-t. Télies hõmérsékletek lehetnek: a reggeli órákban 0 és 7, délután 1 és 9 fok közötti értékeket mérhetnek hõmérõink. Továbbra is északkeleten várható a hidegebb idõ.

Csütörtökön
is a már említett ciklon határozhatja meg idõjárásunkat, ezért marad a borongós idõ. Erõsen felhõs, vagy borult lesz az ég, és elszórtan valószínû további zápor, havas esõ, hózápor. A nyugati, északnyugati szél erõs lesz. Reggel már fagyhat, -1 és +4 fok közé süllyedhet a hõmérõ higanyszála, a délutáni órákban 2 és 10 fok közé melegedhet a levegõ.

Péntektõl javulhat az idõ, csökkenõ felhõzetre, erõsödõ nappali felmelegedésre van kilátás (komolyabb enhyülés azonban nem látszik).

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!