2024. április 27. Szombat, Zita.
 
Sztrájkra készek a vasutasok és a volánosok isForrás: Haon
Utolsó módosítás: 2009-10-26 18:37:12
Már kedden megbénulhat a vasút és a 9 évvel ezelõttihez hasonló nagy leállás körvonalazódik.

10,01 Ma délután kiderül, lehet-e holnap vasutassztrájk


Hétfõn délután két órától egyeztetnek a vasutasok a kormány tárgyaló delegációjával a mellékvonalak bezárásáról a MÁV székházában. Amennyiben a kormány nem vonja vissza a vasút átalakításának jelenlegi elképzeléseit, és nem tesz ígéretet arra, hogy hosszú távú közlekedéspolitikai koncepciót dolgoz ki, az érdekképviseletek akár már kedden sztrájkba léphetnek - mondta el a Független Hírügynökségnek Simon Dezsõ, a Vasutasok Szakszervezetének elnöke.

Most ugyanis a MÁV-nál mûködõ legnagyobb érdekképviselet, a Vasutasok Szakszervezete is kész a sztrájkra. Simon Dezsõ, a tömörülés elnöke azt mondta, hogy korábban azért nem csatlakoztak a VDSzSz munkabeszüntetéséhez, mert bíztak abban, hogy a tárgyalóasztal mellett sikerül meggyõzni a kormány képviselõit, hogy mondjanak le a tervezett vonalbezárásokról. Mára azonban kiderült, hogy az érveik nem hatottak.

A szakszervezet a kollektív munkaügyi vitát kezdeményezõ négy másik reprezentatív szakszervezettel együtt lépne sztrájkba. A lap szerint a Mozdonyvezetõk Szakszervezete hétfõn dönt a munkabeszüntetésrõl. Közben a vasutasok mellett a volános szakszervezetek is sztrájkba lépnek, ha nem sikerül megegyezniük a kormánnyal a közösségi közlekedés átalakításáról - írja a lap. Sztrájk idején is utazhatsz

 

kényelmesen - telekocsival!


Az egyre gyakrabban napirendre kerülõ vasúti sztrájk és a növekvõ tömegközlekedési jegyárak mellett is lehet kényelmesen, és megfizethetõ áron utazni? A válasz: igen.

A telekocsi utazási forma célja, hogy az egy irányba közlekedõ autósok
felajánlhatják szabad helyeiket utasok számára. Ennek elõsegítése céljából jött létre az Oszkár (www.oszkar.com) rendszer, melyrõl születését követõen már beszámoltunk.
A rendszer azóta is mûködik, sõt, folyamatos fejlõdésének köszönhetõen
több ezer közös utazás valósult már meg a felhasználók teljes megelégedettsége mellett.

A fõoldalon található térkép segítségével pár kattintással megtalálhatjuk a számunkra megfelelõ autóst, és helyet foglalhatunk. Ugyanilyen egyszerûen adhatunk fel hirdetést, ha autóink szabad helyeit szeretnénk felajánlani.
A rendszer használata tehát amellett hogy ingyenes, rendkívül egyszerû. Ha nem tudod, hogyan utazz a sztrájk alatt, regisztrálj, és találj autóst vagy keress útitársat az Oszkar.com-on!

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!