2024. április 30. Kedd, Katalin, Kitti.
 
Újabb iskola zárt be a H1N1 miattForrás: RTL Klub
Utolsó módosítás: 2009-11-11 13:35:47
Bezárták a móri Perczel Mór szakképzõ iskolát szerdától. A tanulók 25-30 százalékánál jelentkeztek influenzaszerû tünetek.

430 gyerek 25-30 százaléka beteg.

Az ÁNTSZ reprezentatív vizsgálatai néhány esetben a H1N1 vírust is valószínûsítették.

Az intézményben 430 gyerek 25-30 százaléka beteg, influenzaszerû tünetekkel. A tanárok között is van beteg. Az ÁNTSZ Közép-dunántúli Regionális intézete úgynevezett reprezentatív vizsgálatot végzett öt gyereknél. Az elsõ adatok szerint a megbetegedések egy részénél a H1N1 vírusfertõzés lehetõségét valószínûsítették a szakemberek - tudta meg a Független Hírügynökség Molnár Krisztiántól, Fejér megye aljegyzõjétõl.

A Független Hírügynökség meg nem erõsített forrásból úgy tudja az 5 vizsgált mintából 3-ban találtak H1N1 vírust.

Az oktatási intézményben a fertõzés terjedésének megakadályozása érdekében az iskola igazgatója a fenntartó Fejér Megyei Önkormányzat egyetértésével rendkívüli tanítási szünetet rendelt el szerdától egy hétre. Molnár Krisztián elmondta: folyamatosan figyelik a betegség terjedését, és a szünet ennél tovább is tarthat.

A gyerekek közül senkit sem kezelnek kórházban az eddigi információk alapján.

Móron a többi iskolában nem tapasztaltak hasonló tömegesnek mondható megbetegedést. Például a Táncsics Mihály Gimnáziumban 354 tanulóból 24 beteg, az egyik 95 fõs általános iskolában pedig 6.

 

Ausztriában is kitört a járvány

 

Több mint 10 ezren betegek.A legfrissebb hírek szerint az osztrák fõvárosban és környékén több mint 10 ezren kapták el a betegséget.

Az utóbbi napokban már minden tesztelésre küldött mintában kimutatták az újinfluenza vírusát. Emiatt kihirdették a járványhelyzetet. Így az influenza elleni gyógyszereket fõorvosi engedély nélkül is felírhatják a kezelõorvosok.

Ausztriában egyébként hétfõtõl oltják az embereket, a kormány eddig 800 ezer embernek elegendõ vakcinát rendelt.

 

 

Ötezren lélegeztetõ gépen Ukrajnában


Naponta 50 ezren betegednek meg.Bár a járvány kitörése óta az influenzás és vírusos légúti fertõzésben megbetegedettek száma már meghaladja az egymilliót, az ukrán politikusok a járvány visszaszorulásáról beszélnek. Az egészségügyi tárca vezetõjének információi szerint már csak 115 ezer beteget kezelnek a kórházak intenzív osztályain, és ötezren vannak lélegeztetõ gépen.

Miután az elmúlt hét óta a megbetegedések száma a napi 160 ezerrõl 50 ezerre csökkent, az ukrán egészségügyi miniszter a járvány sikeres visszaszorításáról beszél. Mindamellett Vaszil Lazorisinec kedden bejelentette, hogy Ukrajnában eddig 67 esetben azonosították a H1N1 vírus jelenlétét, mely megbetegedésekbõl 14 volt halálos kimenetelû.

A Magyarországgal szomszédos Kárpátalján eddig 33 340 megbetegedést regisztráltak. Kórházakban 1813 súlyos esetet kezelnek. A járvány kezdetétõl Kárpátalja megyében ketten haltak meg vírusos tüdõgyulladásban.

Cserkasszi megyében kedden sztrájkba kezdtek azok a piaci elárusítók, akik Nyugat-Ukrajna legnagyobb szabadtéri piacának bezárása ellen tiltakoznak. A kereskedelmi központ mûködését a hatóságok az influenzajárvány miatt kihirdetett karanténra hivatkozva rendelték el.

Az ukrán egészségügyi hatóságok keddi jelentése szerint a járvány egyre inkább közelít az ország keleti megyéi felé. A harkovi állatkert vezetése ennek jegyében drasztikusan megemelte az emberszabású majmok vörös- és fokhagyma adagját.

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!