2024. május 5. Vasárnap, Györgyi.
 
Ismét bezárnak egy iskolát hazánkbanForrás: Haon
Utolsó módosítás: 2009-11-13 12:38:26
Az új influenza miatt egyre több  iskolában tanítás szünetet  rendelnek el Magyarországon.

Bezárják ideiglenesen a verpeléti általános iskolát is az újinfluenza miatt - tudta meg a heol.hu. Ahogy a honlap írja, az Arany János Általános Iskola és Reményi Ede Zeneiskola diákjainak jelentõs része influenzaszerû tünetek miatt hiányzik, az egyik tanuló pedig magas lázzal kerület kórházba.

Nála már kimutatták a H1N1 vírust. Az intézményben várhatóan jövõ csütörtökig nem lesz tanítás.

Korábban már négy iskolát zártak be az újinfluenza miatt országszerte. Elõször kedden, a szederkényi általános iskolában rendeltek el tanítási szünetet, szerdán pedig a móri Perczel Mór szakképzõ iskolából küldték haza a diákokat, illetve a Komárom-Esztergom megyei Lábatlan iskoláját zárták be. Csütörtökön bõvült a lista, a rákospalotai Meixner Általános Iskolában is szünetet rendeltek el.

 

 

Beadásért? Pénzt?


Kérhet-e a háziorvos az újinfluenza elleni vakcina beadásáért pénzt?

Olvasónk kérdésére a választ az ÁNTSZ honlapján (www.antsz.hu) találtuk meg. Eszerint: „Október utolsó hetétõl a vényköteles vakcina is patikai forgalomba került. A Fluval P vakcina maximált fogyasztói ára 1930 Ft.
A nem térítésmentesen biztosított, hanem receptre felírt és a gyógyszertárban kiváltott oltóanyag beadásáért a háziorvos maximum 1930 Ft ot kérhet. A háziorvos köteles az általa alkalmazott térítési díjakat rendelõjében, jól látható helyen kifüggeszteni.”

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!