2024. május 3. Péntek, Tímea, Irma.
 
Polgárõrök bántalmazták a roma fiútForrás: Haon
Utolsó módosítás: 2009-11-20 16:39:37
Az eljárás végén kizárhatják a két férfit a szervezetbõl.

Polgárõrök azok a férfik, akik hétfõn kocsijukkal feltartóztattak egy buszt, leszállítottak róla egy 17 éves roma fiút, majd - a feljelentés szerint - meg is verték - mondta el a Független Hírügynökségnek pénteken Pirger Csaba, a Zala Megyei Fõügyészség szóvivõje.

 

A megyei polgárõrszövetség vizsgálja az esetet, lehetséges, hogy kizárják a két férfit a szervezetbõl.

 

A Független Hírügynökség információi szerint a türjei presszó tulajdonosa és fia volt az elkövetõ. Mindketten önként jelentkeztek csütörtökön az akkor még a nyomozást folytató ügyészségen. A Népszabadság információi szerint egyikük az apja, másikuk a testvére annak a fiúnak, akivel a 17 éves roma fiatalember az incidens elõtt fél órával összeverekedett a zalaegerszegi buszpályaudvaron.

 

A Zala Megyei Polgárõrszövetség etikai bizottsága vizsgálja az esetet - mondta el a Független Hírügynökségnek Gáspár Kálmán elnök. Hozzátette: véleménye szerint az, amit a két férfi tett polgárõrhöz méltatlan, így elképzelhetõnek tartja, hogy az eljárás végén kizárják õket a szervezetbõl.

 

Ahogy a Független Hírügynökség beszámolt róla, egy 17 éves roma fiú hétfõn indult haza Zalaegerszegrõl egy helyközi busszal. Még indulás elõtt összeverekedett valakivel. Késõbb egy fehér kocsi vágott a busz elé és két férfi - azt állítva, hogy nyomozók - leszállították a fiatalt a buszról. Egy ideig kocsikáztatták, majd egy mellékútnál kiszállították és megverték. A fiú feljelentést tett. Miután csütörtökön kiderült, hogy az elkövetõk nem rendõrök voltak, a nyomozást a Zala Megyei Rendõr-fõkapitányság vette át. Õk nem nyilatkoznak az ügyben arra hivatkozva, hogy folyamatban lévõ nyomozásról van szó.

 

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!