2024. április 27. Szombat, Zita.
 
Infuenzás télapók- korlátozzuk õket?Forrás: Haon
Utolsó módosítás: 2009-11-23 14:19:29
A Mikulás-ünnepségek, felgyorsíthatják az influenza terjedését...

ÚJINFLUENZA - ÁNTSZ: a Mikulások feltétlenül oltassák be magukat

 

Az ÁNTSZ szerint nem kell korlátozni a téli rendezvényeket, de felhívják a figyelmet arra, hogy az ilyen közösségi események, mint például a munkahelyi Mikulás-ünnepségek, felgyorsíthatják az influenza terjedését - olvasható a népegészségügyi és tisztiorvosi szolgálat szombati közleményében.

Ha a szülõk, intézményvezetõk, programszervezõk az ünnepség megtartása mellett döntenek, az ÁNTSZ több óvintézkedést is javasol, így például azt, hogy a Mikulás feltétlenül oltassa be magát.

Az ÁNTSZ a Mikulás-ünnepségek megtartásánál azt tanácsolja például, hogy a szervezõk igyekezzenek tágas, jól szellõztethetõ helyszínt találni. Azok pedig, akik influenzaszerû megbetegedés tüneteit észlelik magukon, maradjanak otthon.

A Mikulásoknál, akik december elején nagyon sok gyermekkel találkoznak, a fertõzésveszély nagyon nagy, ezért az ÁNTSZ azt javasolja: megelõzésképpen kérjék az influenza elleni védõoltást különösen az idõs, túlsúlyos vagy krónikus betegségben szenvedõ Mikulások, mivel õk a fokozott kockázati csoportba tartoznak.

Az ÁNTSZ továbbá azt tanácsolja: az ünnepségeken biztosítsák, hogy a Mikulás és a résztvevõk gyakran kezet moshassanak, valamint jól látható helyre helyezzenek ki papírzsebkendõket. A szakáll, bajusz, amely a Mikulás hagyományos viseletéhez tartozik, szintén veszélyt jelenthet, ha váladékcseppek tapadnak rá, ezért kerüljék a puszit, a kézfogást és a szoros kontaktust a gyerekekkel.

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!