2024. május 3. Péntek, Tímea, Irma.
 
Újinfluenza: Két gyereket ápolnak intenzív osztályonForrás: Haon
Utolsó módosítás: 2009-11-27 09:50:19
Az RTL Híradó információi szerint két gyereket ápolnak a fõvárosi Szent László kórházban a H1N1 vírus szövõdménye miatt.

Az intenzív osztályon fekvõ nagykanizsai tanárnõ hat napja van lélegeztetõgépen, szerda reggel pedig romlani kezdett az állapota.. A legfrissebb adatok szerint egyre több a megbetegedés és ezen belül is egyre több a 14 éven aluli beteg - számolt be az RTL Híradó. Budapesten a Szent László kórházban kezelik legtöbb új influenzával fertõzött beteget. Az RTL Híradó információi szerint két gyerek is van közöttük. Állapotuk súlyos, géppel lélegeztetik õket. A kórházban a Híradónak megerõsítették, hogy két gyereket kezelnek az intenzív osztályon az új influenza szövõdményei miatt. A szülõk engedélye nélkül azt nem lehet tudni, hogy a gyerekek hány évesek, és azt sem, hogy hol fertõzõdtek meg.

Azt a tanárnõt, aki szintén H1N1 vírussal fertõzõdött, jelenleg a szombathelyi Markusovszky kórház intenzív osztályán ápolják. Az 53 éves pedagógusnak krónikus légzõszervi betegsége volt, amikor az új influenza szövõdményeként kétoldali tüdõgyulladást kapott. Állapota romlott, ezért Nagykanizsáról a szombathelyi kórházba vitték; az orvosok szerint nincs még túl a betegség nehezén. A tanárnõ egyébként nem kapott védõoltást az újinfluenza ellen. Az iskolában, ahol dolgozik nem rendeltek el tanítási szünetet, mert nincs sok beteg. Az intézmény igazgatója szerint 74-en hiányoznak a 916 diákból.

A legfrissebb adatok szerint az új influenza miatt 234 embert ápoltak eddig kórházban, 20-an intenzív osztályra is kerültek a vírus miatt. 12 fertõzöttet kellett géppel lélegeztetni. 8-an meghaltak a szövõdményekben. Hogy kik a legveszélyeztetettebbek, nem lehet tudni.. A múlt héten 34 ezer 100 újabb influenza-szerû megbetegedést regisztráltak. Ez másfélszerese az elmúlt hetinek. Minden negyedik beteg 14 éven aluli volt.

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!