2024. április 29. Hétfő, Péter.
 
H1N1: a korábbiaknál sokkal veszélyesebb lehet a vírusForrás: Haon
Utolsó módosítás: 2009-11-27 11:08:00
A korábbiaknál sokkal veszélyesebb az új influenza vírusa, és elképesztõ felelõtlenség azt mondani az embereknek, hogy ne oltassák be magukat - mondta a 180 percben Falus András immunológus.

A Semmelweis Egyetem Genetikai, Sejt- és Immunbiológiai Intézetének igazgatója ostoba érvnek nevezte, hogy a mutálódás miatt nem érdemes most oltatni, ugyanis a vírusnak csak nagyon kicsi része változhat. Hangsúlyozta azt is, hogy a vakcinában lévõ higany napok alatt eltávozik a szervezetbõl, súlyos mellékhatásai pedig nincsenek. A szakember szerint maszkokkal, vitaminokkal védekezni a vírus ellen annyit ér, mint borogatni a vakbélgyulladást.

A korábbiaknál sokkal veszélyesebb az új influenza vírusa Falus András immunológus szerint. A Semmelweis Egyetem Genetikai, Sejt- és Immunbiológiai Intézetének igazgatója az MR1-Kossuth Rádió reggeli mûsorában elmondta, hogy a H1N1 vírusa olyan fehérjét hoz létre, amely a szervezet természetes védekezését gátolja, a tüdõszövetet pedig úgy támadja meg, hogy az elvékonyodik, és olyan folyamatok indulnak el, amelyek a tüdõvérzés veszélyét növelik.

A szakember a 180 percben elképesztõ felelõtlenségnek nevezte azokat a mondatokat, amik idõnként orvosok szájából is elhangzanak, hogy például mérgezõ higany van az oltóanyagban. Ez egy olyan szerves higany, ami minden oltóanyagban mindig jelen volt és napok alatt eltávozik a szervezetbõl, az pedig, hogy súlyos mellékhatásai vannak, egyszerûen nem igaz - magyarázta. Még egy szokásos, ostobának is minõsíthetõ szöveg hangzik el, hogy úgyis mutálódik, tehát megváltozik a vírus, minek most beoltatni, amikor lesz a következõ - hívta fel a figyelmet a szakember. A vírusnak csak nagyon kicsi része változhat, és szó sincs errõl - hangsúlyozta.

Falus szerint, aki azt mondja, hogy maszkokkal, vitaminokkal vagy egyéb más szerekkel lehet védekezni a vírus ellen, körülbelül ugyanazt mondja, mintha vizes borogatással lehetne a vakbélgyulladás ellen védekezni. Különösen pedig azokat az embereket óriási felelõtlenség elijeszteni az oltástól, akik sok emberrel érintkeznek, iskolákban vagy kórházakban dolgoznak. Én nem riogatni szeretnék, adja az Isten, hogy ez ne legyen olyan nagy járvány, mint, ami lehet, de a védõoltások a himlõtõl kezdve a gyerekbénuláson keresztül a kanyarótól a tetanuszig óriási változást hoztak az emberiség életében. Ezt most ignorálni vagy negálni az ostobaság egészen magas csúcspontját jelenti – fogalmazott Falus.


<<<>>

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!