2024. április 26. Péntek, Ervin.
 
Átadták a Sajóbábonyi RendõrõrsötForrás: Haon
Utolsó módosítás: 2009-12-02 09:46:35
Kedden délelõtt átadták a Sajóbábonyi Rendõrõrsöt, amely a B-A.-Z. Megyei Rendõr-fõkapitányság 25. rendõrõrse.

"Próbáljuk meg a lehetetlent!"

Sajóbábony - Az elsõ, egyben ünnepi, avató állományülését tartotta meg a Miskolci Rendõrkapitányság mûködési területéhez és alárendeltségébe tartozó Sajóbábonyi Rendõrõrs kedden délelõtt.

 

Az elsõ, egyben ünnepi, avató állományülését tartotta meg a Miskolci Rendõrkapitányság mûködési területéhez és alárendeltségébe tartozó Sajóbábonyi Rendõrõrs kedden délelõtt. Vanczák Zoltán  alezredes, a humánigazgatási szolgálat vezetõje felolvasta a parancsot, melyben kinevezte ide a 12 körzeti megbízottat, járõrt és parancsnokukat. Dr. Mecser Tamás  ezredes, megyei rendõr-fõkapitány helytettes pedig köszöntõjében arról beszélt, hogy mostantól hat településen megerõsödhet a közbiztonság. A rendõr számára egy zsinórmérték létezik, a jog – fogalmazott. Arról azonban nem szabad elfelejtkeznie az intézkedõnek, hogy emberekrõl van szó.
Nagy Imre, Sajóbábony polgármestere örömét fejezte ki az õrs létrehozása miatt. Elmondta, hogy sokféle ember települt ide annak idején. Sokan akartak tisztességgel megélni a gyári munkából, de akadtak, olyanok akik csak a zavarosban halásznának. Nem engedhetjük meg – mondta –, hogy az itt élõk biztonsága meggyengüljön.

Nem könnyû az együttélés

Az Igazságügyi és Rendészeti Minisztérium államtitkára, dr. Túri András vágta át az avató szalagot, de elõbb beszédében kijelentette: hathatós õrs jött létre Bábonyban.

– Szeretni és tisztelni kell a rendõrt. De akár féljenek is tõle azok, akik törvénytelenséget követnek el – hangsúlyozta.

Az államtitkár megfogalmazása szerint kétféle etnikum él itt egymás mellett. Magyarok és romák. Õsbábonyiak és betelepülõk.

– Nem könnyû az együttélés, de meg kell próbálni a lehetetlent! – nyomatékosította. Szót ejtett arról is, hogy az elmúlt idõben csökkent a bûncselekmények száma Magyarországon – errõl tanúskodnak a számok. Az emberek egy része azonban ezt mégsem érzi így. Pedig a statisztikai adatok objektív mércét jelentenek. Arra kérte a helyieket, hogy éljenek szimbiózisban a rendõrökkel.

A szalagátvágást követõen zárt körben beszélt az õrs munkatársaival. Azt kérte, hogy mindenkivel egyformán bánjanak. Ne fordulhasson elõ, hogy valakivel kesztyûs kézzel bánnak, másokkal meg nem. Azt is elmondta, hogy a beszél a romák vezetõivel, hogy megértesse velük: mostantól más világ vár a bûnelkövetõkre akkor is ha roma, akkor is ha nem az...

 



A Körzeti Megbízottak által használt úgynevezett „KMB-s” irodát váltó és újonnan felállított Sajóbábonyi Rendõrõrs 12 rendõrrel kezdte meg a szolgálatot. Az õrs illetékességi területe Sajóbábony mellett Szirmabesenyõ, Sajókeresztúr, Sajóvámos, Sajóecseg és Sajósenye. A rendõrõrs állományában egy õrsparancsnok, nyolc körzeti megbízott és három járõr teljesít szolgálatot.

Az átadáson a környékbeli polgármesterek, rendõri vezetõk, és országgyûlési képviselõk mellett jelen volt Dr. Turi András, az Igazságügyi és Rendészeti Minisztérium államtitkára is.

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!