2024. április 29. Hétfő, Péter.
 
Újabb kismama életveszélybenForrás: Haon
Utolsó módosítás: 2009-12-02 13:54:15
A 33 hetes terhes nõt azonnal megmûtötték, az újszülött kislány állapota stabil.

Szerdán reggel újabb új-influenzával fertõzött kismama került életveszélyes állapotban az Aneszteziológiai és Intenzív Terápiás Klinikára - mondta el a Független Hírügynökségnek a klinika igazgatója.

 

Gál János hozzátette: az egy, 21 éves 33 hetes terhes nõt azonnal megmûtötték, az újszülött kislány állapota stabil, az anyukát a mûtét után lélegeztetõgépre tették. Jelenleg összesen négy kismama van életveszélyes állapotban az új-influenza, és szövõdményei miatt. Az Aneszteziológiai és Intenzív Terápiás Klinikán a szerdán beszállított anyuka mellett egy másik, 26 éves kismamát is kezelnek, valamint Gyõrben és Szegeden is van egy-egy várandós új-influenzával fertõzött nõ.

Kedden reggel egy 21 éves kismama hunyt el az Aneszteziológiai és Intenzív Terápiás Klinikán a H1N1 szövõdményei következtében, miután csütörtök óta bent kezelték.

 

Javult a gyõri kórházban fekvõ kismama állapota


Stabilizálódott az állapota a 21 éves fiatalasszonynak,aki napok óta életveszélyes állapotban fekszik a gyõri Petz Aladár Megyei Oktató Kórház intenzív osztályán.

 

A kismama szervezetében mostanra ki is mutatták a H1N1vírust. A nõt szombaton megfázásos tünetekkel és tüdõgyulladással vitték kórházba. Állapota vasárnap vált kritikussá, azóta altatják és mesterségesen lélegeztetik az elsõ kisbabáját váró asszonyt. Mostanra az is beigazolódott, hogy a nõ szervezetében a H1N1 szövõdményeként alakult ki a tüdõgyulladás.

A kismama - akinél az ÁNTSZ laborjában egyértelmûen kiutatták a H1N1 - et - jobban van, szerdára valamelyest stabilizálódott az állapota - mondta a Független Hírügynökségnek dr. Oláh Attila, a kórház orvos - igazgatója.

A kórházban a H1N1 járványos megjelenése miatt továbbra is részleges látogatási tilalom van, így a többi között között az intenzív osztályra sem mehetnek be a látogatók.

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!