2024. április 29. Hétfő, Péter.
 
Kiengedték a kórházból a 21 éves kismamátForrás: RTL Hírek
Utolsó módosítás: 2009-12-11 10:17:28
Kiengedték a Semmelweis Egyetem (SE) Kútvölgyi úti kórházából csütörtökön azt a 21 éves kismamát, aki a múlt hét közepén a H1N1 fertõzés miatt még olyan súlyos, életveszélyes állapotban volt, hogy ...

lélegeztetõgépre kellett kapcsolni - közölte a Független Hírügynökséggel Fekete-Zán Tímea, az SE sajtóreferense. A nõ kislányát, akit múlt héten császármetszéssel világra segítettek, még jövõ hétig bent tartják az SE I. számú Gyermekklinikáján, de a második vizsgálat is megerõsítette, hogy nem kapta el édesanyjától a fertõzést. Az egyetem klinikáin egyébként jelenleg 4 kismamát ápolnak az újinfluenza szövõdményei miatt: kettõt az intenzíven, kettõt a belgyógyászaton.

A 21 éves, 31-32 hetes terhes kismama múlt kedden érkezett a kórházba, olyan súlyos állapotban, hogy az orvosok úgy döntöttek, azonnal császármetszéssel világra segítik gyermekét. Miután kislánya megszületett, a nõt lélegeztetõgépre kapcsolták. A kismama állapota ezután javulni kezdett, így múlt csütörtökön már le tudták venni a lélegeztetõgéprõl, hétfõn pedig elhagyhatta az intenzív klinikát. Egyébként õ az elsõ terhes asszony, akinél felléptek az újinfluenza-fertõzés súlyos szövõdményei, gépre került, de végül állapota javulni kezdett.

A két, az intenzíven ápolt kismama állapotáról a család kérésére nem adhat felvilágosítást az egyetem. Nem lehet tájékoztatást adni egyikük kisfiának állapotáról sem, akit a kislányhoz hasonlóan szintén a 31-32. terhességi héten császármetszéssel segítettek világra az orvosok.

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!