2024. április 26. Péntek, Ervin.
 
Elfogták a gyáli gyilkostForrás: Haon
Utolsó módosítás: 2009-12-21 10:30:21
Volt barátja ölte meg azt a fiatal lányt, akinek holttestét péntek reggel találták meg Gyál egyik utcájában. © Illusztráció

- hangzott el a Pest Megyei Rendõr-fõkapitányság szombati sajtótájékoztatóján.

 

Volt barátja ölte meg azt a fiatal lányt, akinek holttestét péntek reggel találták meg Gyál egyik utcájában.

Mint kiderült, a 21 éves budapesti fiú tudatosan, hónapok óta készült a gyilkosságra. Tettéhez egy úgynevezett replika fegyvert használt, amit legálisan szerzett be. Ahhoz, hogy a gyilkos eszközt használni tudja, feketelõporra volt szüksége, amit megpróbált házilag elõállítani, de nem bízott az eredményben, ezért végül Szlovákiába ment, és ott szerezte be legálisan az anyagot. A lányra két lövést adott le, elõször a hátára célzott, majd többször fejbe verte a fegyverrel, amelyet utána áldozata halántékánál sütött el ismét. A fiatalembert péntek délután hallgatták ki a rendõrök, estére beismerte a tettét. A fiatalember vallomásában azt mondta: ha van elõre kitervelt bûncselekmény, akkor ez az.

Mint arról a Független Hírügynökség már beszámolt, a 16 éves Gyálon élõ lány holttestét péntek reggel találták meg Gyálon, a Kacsóh Pongrác utcában. A vérzõ, de már halott fiatalra gyerekek bukkantak rá iskolába menet, õk értesítették a rendõröket. Mint kiderült, a fiatalt megölték. A fegyverszakértõ szerint a gyilkossághoz egy "szokásostól" eltérõ, nagy kaliberû fegyvert használtak. A fiatalra két lövést adtak le, de ütéstõl származó sérüléseket is találtak a fején.

A Pest Megyei Rendõr-fõkapitányság munkatársai nagy erõkkel kezdték meg a helyszíni szemlét, az adatgyûjtést és a tanúk kutatását, és igyekeztek felderíteni, hogy a lány milyen kapcsolatrendszerrel rendelkezett, illetve, hogy mi lehetett a gyilkosság indítéka. A lány volt barátját péntek délután hallgatták ki, aki többször is ellentmondásba keveredett, így végül estére beismerõ vallomást tett, Mint kiderült, nem tudta feldolgozni, hogy a lány májusban szakított vele, ezért döntött úgy, hogy megöli. A gyilkosságot elõre, hónapokkal ezelõtt kitervelte. Ehhez egy úgynevezett replika fegyvert, vagyis egy muzeális darabot használt, amelyet legálisan szerzett be még októberben. Hogy gyorsan végezhessen volt barátnõjével, hónapig gyakorolt a fegyverrel, amelyet egyébként a rendõrök otthonában meg is találtak.

Ezeket a fegyvereket lakásban, díszként lehet tárolni, használni azonban tilos, ezért mûködéséhez szükséges ólomgolyókat és a csappantyút nem lehet megvásárolni. A fiú ezért kutatni kezdett az Interneten, hogy megtanulja, hogyan kell feketelõport elõállítani. Mivel egy X. kerületi bérházban lakott, a pincében kísérletezett, - és bár sikerült elõállítania az anyagot - nem bízott az eredményben, ezért a szlovákiai Komarnóba ment, ott vásárolta meg azt a csappantyúval együtt, mindezt legálisan. A 21 éves fiatalember egyébként a szüleivel élt egy háztartásban, és alkalmi munkákból tartotta fenn magát.

A fiú tudta, hogy a lány milyen útvonalon megy az iskolába, így már várt rá. A célja az volt, hogy becsalja az út mellett lévõ erdõbe, azonban erre volt barátnõjét nem tudta rávenni. Pár percig beszélgettek, ezután azonban eldördült az elsõ lövés, amely a lány hátát érte. A fiatal kiabálni kezdett, ekkor támadója - hogy elhallgattassa - több ütést mért a fejére fegyverével, amelyet ezután megint elsütött. Ekkor már halántékára célzott, mint kiderült, a lány a második lövésbe halt bele.

A gyilkosságot senki sem látta, de többen hallották a lövéseket és a kiabálást. Mivel az út másik oldalán kertes házak állnak, volt, aki kinézett a zajra, ekkor látták, hogy egy fekete ruhás férfi elszalad az erdõ felé. A 21 éves fiút délután fiú vallomásában elmondta: gyorsan akart végezni a lánnyal, mert nem akarta, hogy szenvedjen. Hozzátette: ha van elõre kitervelt gyilkosság, akkor ez az. A fiatalembert a rendõrök õrizetbe vették, és elõterjesztést tesznek elõzetes letartóztatására is- mondta el szombati sajtótájékoztatóján Dr. Ármos Sándor, a Pest Megyei Rendõr-fõkapitányság vezetõje, és Papp Péter, Bûnügyi Igazgató.

 


A 21 éves budapesti fiú tudatosan, hónapok óta készült a gyilkosságra.

Tettéhez egy úgynevezett replika fegyvert használt, amit legálisan szerzett be. Ahhoz, hogy a gyilkos eszközt használni tudja, fekete lõporra volt szüksége, amit megpróbált házilag elõállítani. Mivel nem bízott az eredményben, a lõport Szlovákiában szerezte be, szintén legálisan.

A fiút pénteken délután hallgatták ki a rendõrök, estére beismerte tettét. Azt mondta: ha van elõre kitervelt bûncselekmény, akkor ez az.

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!