2024. április 29. Hétfő, Péter.
 
Mintha egy napot sem hagytam volna kiForrás: Index
Utolsó módosítás: 2010-01-22 18:34:05
Schumacher elárulta, miért vonult vissza, de már az újrakezdéssel törõdik, rég nem volt ilyen jól.

Michael Schumacher felkészült Forma-1-es visszatérésére, feltöltõdött, már alig várja az elsõ tesztet. Elõször beszélt 2006-os visszavonulásának okáról.

”A GP2-teszt szuper volt, a végén egy teljes futamot is szimuláltunk, jobban ment, mint vártam. Mintha egy napot sem hagytam volna ki. December óta edzek, friss és fitt vagyok, ezért is érezhettem olyan olyan jól magam” – írta szerdán saját honlapján Michael Schumacher.

A három év után Mercedesszel visszatérõ F1-pilóta múlt héten három napot gyakorolt Jerezben, kevesebb mint fél másodperccel maradt el a körrekordtól. ”A balesetemnek már semmi utóhatása, biztos voltam benne, a nyakam bírni fogja. Egy éve volt, elmúlt” – emlékezett februári motoros bukására, ami miatt nem indulhatott a Ferrarival tavaly.

Igazi visszatérése persze még hátra van, február elején próbálhatja ki az új Mercedest, csapattársa, Nico Rosberg után.

”A Forma-1 más, az erõhatások nagyobbak, nem igazán lehet összevetni a GP2-vel. Ezért is várom már annyira a tesztet, csak akkor kaphatom vissza a régi érzést. Már számolom a napokat.”

Elõször tért ki arra, miért fejezte be 2006 végén, majdnem 38 évesen, és tér vissza most, amikor már 41.

”Boldog és megkönnyebbült voltam, újra szabad, mikor abbahagytam. Élveztem, mert az utolsó két évem túl sokat vett ki belõlem. Nem a versenyzés, hanem az állandó figyelem, borzasztóan jól esett a háromévnyi csend. Feltöltõdtem, visszatért az energiám, érzem, ahogy egyre motiváltabbá válok. Kezdõdhetne már ez az egész.”

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!