2024. április 28. Vasárnap, Valéria.
 
Ezüstös színnel kezd új érát a Forma-1-ben a MercedesForrás: Origo
Utolsó módosítás: 2010-01-25 22:11:19
Címkék: Sport, F1, Brawn Mercedes
A Mercedes 1955. után idén áll rajthoz gyári csapattal a Forma-1-ben elõször. A tavalyi világbajnok istállót, a Brawn GP-t átvevõ német konszern Stuttgartban, a Mercedes Múzeumban mutatta be 2010-es autójának festését. Az új karosszéria február elsején a valenciai teszten debütál.

A Mercedes GP már eddig is gondoskodott róla, hogy a figyelem középpontjában legyen, hiszen leszerzõdtették a sportág rekorderét, a három éve inaktív Michael Schumachert. A hétszeres világbajnok csapatársa a fiatal Nico Rosberg lesz. A két pilóta a stuttgarti prezentáción mutatkozott együtt elõször csapattársként.

 

Az új festést egyelõre a tavalyi Brawn GP 001-esen mutatták be, az új Mercedes még nem készült el teljesen, de a csapat tájékoztatása szerint ez nem azt jelenti, hogy csúszásban lennének. Az a karosszéria (mint az ma kiderült, az MGP W01-es kódjelet kapta) majd az idei elsõ hivatalos teszten, egy hét múlva Valenciában mutatkozik be.

Ahogyan az várható volt, a Mercedes GP versenyautója a márka tradicionális színét, az ezüstöt kapta meg, így idén valóban helytálló lesz rájuk az ezüstnyíl kifejezés.

"A Mercedesnek 55 éve volt utoljára versenycsapata. Megtiszteltetés számomra, hogy ennek most a részese lehetek. Elértem már néhány dolgot az életemben, ám ez most mégis különleges számomra"- kezdte a bemutatón a Mercedes GP csapatfõnöke, Ross Brawn.

"A csapatunk csodálatos jövõ elõtt áll, az a csapat, amelyiknek egy éve egyáltalán nem is volt jövõje"- folytatta Brawn, aki tavaly télen a Honda kilépésével magára hagyott istállót vette saját nevére, majd nyerte meg vele mindkét bajnoki címet.

A brit nemzetiségû szakember azt is elárulta, hogy már nem bízott abban, hogy valaha újra együtt dolgozhat majd Michael Schumacherrel, ám a Mercedesnél újra összeállt a korábban hét bajnoki címig jutó párosuk. "Ez számomra és a csapat számára is nagy motivációt jelent. Nico óriási ígéret, aki megfelelõ partnere lesz Michaelnek. Nico évek óta versenyez, és biztosan élvezni fogja a közös munkát Michaellel, hiszen láthatja, hogyan dolgozik egy hétszeres világbajnok."

 


A névadó fõszponzor, a Petronas miatt az ezüstos festés az oldalszekrényeken zöldes árnyalatot kapott


Nico Rosbergnek biztosan nem lesz könnyû dolga Schumacher mellett, de látszólag ez cseppet sem szegte a feltörekvõ német kedvét: "Számomra ez nagyon-nagyon különleges esemény, egy álom válik valóra azzal, hogy több mint ötven év után vezethetem az elsõ ezüstnyilat. Már nagyon várom, hogy együtt dolgozhassak olyan emberekkel, mint Norbert (Haug), Ross (Brawn) és Nick (Fry), a csapattársam pedig Michael lesz, ez nagyszerû. Remek szezon lesz"- lelkendezett a 24 éves Rosberg.

A stuttgarti Mercedes Múzeumban összezsúfolódó több mint 600 meghívott és 200 Mercedes-Benz-alkalmazott elõtt Michael Schumacher is megszólalt: "Számomra olyan lesz ez a szezon, mint egy újrakezdés, nagyon motivált vagyok. Világbajnok csapatunk van, és már alig várom, hogy beülhessek az autóba Valenciában. Úgy érzem, olyan pozícióban vagyunk, hogy harcba szállhatunk a világbajnoki címért, és én mindent meg is teszek majd ezért"- mondta Schumacher, akinek plusz lökést ad az is, hogy végre annál a márkánál versenyezhet, amelynek segítségével anno megkezdte pályafutását.

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!