2024. április 27. Szombat, Zita.
 
Lecsaptak egy kábszerültetvényesreForrás: RTL Hírek
Utolsó módosítás: 2010-01-26 17:43:20
Az 51 éves osztrák marihuánatermesztõt és élettársát Tapolcán kapták el kommandósok.

Belgiumban, Hollandiában, Ausztriában és Magyarországon is foglalkozott kábítószer-terjesztéssel az a bûnszervezet, amelynek osztrák vezetõjét Magyarországon fogták el. Az 51 éves férfi Tapolcán és Zalahalápon termesztette az eladásra szánt marihuánát. A tapolcai ültetvényen fogták el õt és 28 éves szlovák élettársát, míg a másik termesztõ helyen egy 27 éves osztrák férfira csaptak le a Nemzeti Nyomozó Iroda kommandósai még decemberben. Az ügyrõl kedden tartottak tájékoztatót.

A kommandósok, talpig fegyverben ütöttek rajta a zalahalápi ültetvény gondozóján. Nem sokkal késõbb pedig egy tapolcai háznál is hasonló akciót hajtottak végre. Itt fogták el a bûnszervezet 51 éves osztrák vezetõjét és 28 éves szlovák élettársát. A házkutatásokkor a marihuána mellett fegyverek és lõszerek is elõkerültek.

„Zalahalápon 186 tõ marihuána került lefoglalásra, Tapolca külterületen az ingatlanban 63 tõ marihuána került lefoglalásra. Az összérték vonatkozásában a bûnözõi körök mintegy 150-200 ezer euró haszonnal számoltak” - mondta Ányos András, az NNI Területi Fõosztály Nyugat-dunántúli régiójának osztályvezetõje.

De a rendõrség keresztülhúzta a számításaikat - még a szüret elõtt rajtaütöttek a társaságon. Azt gyanítják, hogy a körülbelül 55 millió forint értékû kábítószert Magyarországon kívül másutt is árusítani akarták.

A burgenlandi rendõrség kábítószerrészlegének vezetõje azt mondta, Ausztriában eddig hat embert vettünk õrizetbe, közülük egyet szabadlábra helyeztek. Két gyanúsított ellen nemzetközi elfogató parancs van érvényben. Õk azok, akik Belgiumból szállították a drogot.

Az ügynek azonban várhatóan lesznek még további gyanúsítottjai. A rendõrség szerint akár hatvan tagja is lehetett a hálózatnak, amely Magyarországon csak marihuánával foglalkozott, más országokban azonban kokaint és amfetamint is forgalmazott.

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!