2024. április 26. Péntek, Ervin.
 
21 megabites lesz a belvárosForrás: Index
Utolsó módosítás: 2010-02-04 19:51:07
Több tízmillió forintból épült ki a Dunakorzón a régió leggyorsabb mobilnetes hálózata, amelyen akár nagyfelbontású videók is lejátszhatók.

Áprilisra a Kálvin teret és a Szabadság teret összekötõ 3,3 kilométeres sétálóutcán is elkészül a 21 megabites fejlesztés.

Látványos videóval demonstrálta Beck György, a Vodafone Magyarország vezérigazgatója a belvárosban kiépített új szolgáltatásukat. A 21 megabites hálózaton akadozás nélkül lejátszották a YouTube-ról az Avatar rövid bemutatóját, 720p HD minõségben.

A Közép-Európában egyedülálló letöltési sebességet persze nem csak azért vezették be, hogy a belvárosiak naphosszat videózzanak. Rogán Antal, a Belváros-Lipótváros polgármestere arra számít, hogy a nagy sávszélesség jól jön majd azoknak a politikusoknak és üzletembereknek, akik hazánk uniós elnöksége alatt Budapestre látogatnak.

Most még csak a Dunakorzón van 21 megabites internet, de áprilisig bevezetik a szélessávot az új fõutcában, a Kálvin tér és a Szabadság tér között is. Ezen kívül a csütörtöki sajtótájékoztatón elhangzott, hogy a hálózat felén akarnak gyorsítani a következõ idõszakban, a bõvítések helyét azonban nem árulták el.

Ha a turisták ki akarják használni a gyors hálózatot, akkor érdemes lesz helyi elõfizetés kötniük. A jelenlegi roaming tarifákkal ugyanis a 21 megabites letöltés több mint 20 euró per másodperces kiadást jelenthet, ha valaki egy külföldi SIM-kártyával kezd mobilnetezni. Ennyi pénzért pedig egymás után többször is megnézhetõ az Avatar, és nem a YouTube-on, hanem IMAX-moziban.

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!