2024. április 28. Vasárnap, Valéria.
 

Eltörli az európai roaming-díjakat április 1-tõl a Vodafone Magyarország az új lakossági és üzleti korlátlan Red csomagjainál – jelentette be Diego Massidda, a cég vezérigazgatója szerdán Budapesten sajtótájékoztatón.

A kezdeményezett hívások díja 2014. július 1-jétõl majdnem 19 százalékkal, a fogadott hívásoké megközelítõleg 27, az SMS-küldéseké 23 százalékkal csökken.

A hatályos uniós roaming rendeletnek megfelelõen július 1-jétõl tovább csökkennek az Európai Unió, valamint Izland, Norvégia és Lichtenstein területén a mobiltelefonálás és adatküldés roamingdíjai, amelyeket a magyarországi mobilszolgáltatóknak is alkalmazniuk kell.

július 1-jétõl tovább csökkennek az Európai Unió, valamint Izland, Norvégia és Lichtenstein területén a mobiltelefonálás, az SMS-küldés és a mobilinternetezés díjai.

Tovább csökkennek az Európai Unió, valamint Izland, Norvégia és Lichtenstein területén július 1-jétõl a mobiltelefonálás, az SMS-küldés és a mobilinternetezés díjai, amelyeket a magyarországi mobilszolgáltatóknak is alkalmazniuk kell – hívta fel a figyelmet a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) szerdán.

Idén nyáron ismét csökkennek a roamingdíjak a külföldi mobilhasználat költségeit mérséklõ európai roamingszabályozás értelmében, a legnagyobb mértékben az adatforgalmazás ára csökken az EU-n belül.

Elsöprõ többséggel megszavazta az Európai Parlament azt az átfogó távközlési reformcsomagot, mely eltörli az EU-n belüli a külföldi mobilhasználat extra költségeit.

Az uniós szabályozásnak megfelelõen július 1-jétõl tovább csökkennek az Európai Unión belüli mobiltelefonálás és adatküldés roamingdíjai, amelyeket a magyarországi mobilszolgáltatóknak is alkalmazniuk kell.


Július elsejétõl ismét olcsóbban használhatjuk más uniós országban a mobiltelefonunkat. Akkor lép életbe az új európai roaming rendelet, amelytõl az Európai Parlament 75 százalékos költségcsökkenést remél 2007-hez képest. Akkor kezdõdött a barangoló tarifák egységes szabályozása. A szabályozás az internetforgalomra is kiterjed.

« 1. oldal »