2024. április 27. Szombat, Zita.
 
Megkásásodott a Balaton jegeForrás: Index
Utolsó módosítás: 2010-02-05 18:32:34
A siófoki jégkarnevált egy héttel elhalasztják, a Balatonátcsúszás helyett pedig csak öbölátcsúszást terveznek.

Az enyhülõ idõjárás miatt a Balaton jege sok helyen puhává, kásássá vált, és havazásra lehet számítani a hétvégén. A kijelölt jégpályákon folyamatosan próbálnak javítani a jég minõségén, várva a vendégeket, de néhány program már módosult. A siófoki jégkarnevált egy héttel elhalasztják, a BalatonátCsúszás helyett pedig Öbölátcsúszást terveznek.

Szombaton 10 órától Balatonfüreden, vasárnap 13 órától Keszthelyen szerveznek jégkarnevált - a balatontipp.hu tájékoztatása szerint. Szombaton 14 órától rendezik meg Révfülöpön a IV. Révfülöpi Rianás nevû forralt bort fõzõ és farsangi süteményt sütõ versenyt.

Ezeken kívül több helyen, például Fonyódon és Balatonföldváron terveznek jégkarnevált, jégfesztivált a hétvégén a kijelölt jégpályákon. A jég minõségének romlása módosított néhány programot.

Kasza Géza, a siófoki pálya üzemeltetõje arról számolt be, hogy jelenleg 23 centiméter vastag, tehát továbbra is biztonságos a jég a kijelölt pályán, de a minõsége sokat romlott. A hétvégére tervezett jégkarnevált ezért egy héttel elhalasztják, de a jégpálya az összes szolgáltatásával - köztük fakutyakölcsönzéssel - továbbra is üzemel.

Az eredetileg Badacsony-Fonyód között tervezett - és a rendõrség által életveszélyesnek minõsített - I. Balatonátcsúszás helyett várhatóan a Szigligeti-öblön átkelõ öbölátcsúszás lesz. Kardos Gábor szervezõ tájékoztatása szerint mindenképpen megtartják a program fontos elemét, a badacsonylábdihegyi strandra mint kiindulópontra tervezett, nyári hangulatot idézõ (gumimatracos, karúszós résztvevõket várnak), 14 órakor kezdõdõ strandkarnevált.

Az öbölátcsúszás útvonalát hegymászók fogják a túra indulása elõtt bejárni, és csak akkor indítják el a jeges kirándulást, ha az kellõen biztonságosnak ígérkezik - tette hozzá. A túra útvonaláról szombat reggel az idõjárás függvényében fognak dönteni. Amennyiben a várható nagy havazás miatt el kell halasztani, akkor vasárnap badacsonytomaji indulással, vagy egy héttel késõbb kerülhet sor a jégátkelésre.

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!