2024. május 2. Csütörtök, Zsigmond.
 
28-30 fok van a becsomagolt panelekben: méltatlankodnak a lakókForrás: Ingatlantájoló
Utolsó módosítás: 2010-02-12 17:21:25
A kinti súlyos mínuszok ellenére már szenvednek a melegtõl a szegedi Retek utcai panellakók. Mióta hõszigetelték a 10 emeletes házat, kicserélték a nyílászárókat, éjszakánként körülbelül 28-30 fok van a lakásokban.

A legkeményebb hidegekben is kénytelenek ablakot nyitni, a fûtésszámla viszont magas - írja a szegedma.hu.

 

Ezek a panelek még az elsõk között épültek meglehetõsen korszerûtlen fûtési rendszerrel. Egy szál fûtõcsövön megy be az épületbe a meleg víz, feljut a 10. emeletre, majd úgy jön le, hogy sehol sincs a radiátorokon elzárószelep (vagyis egyetlen lakásban sem lehet szabályozni a hõfokot).

A melegvíz hõfoka a külsõ hõmérséklet függvénye: ha kint például mínusz 20 fok van, akkor egy régi rendelet értelmében 90 fokos vizet kell biztosítani - mondta a Szetáv illetékese, Ficzere László mûszaki vezetõ. Ahol nem csomagolták be a házakat, ott nincs ilyen jellegû probléma.

A Szetáv már 10 éve beindította az úgynevezett keretprogramot, melynek keretében radiátoronként (szereléssel, áfával együtt) 1100-1200 forintért az átfolyós egycsövesbõl átalakították a fûtési rendszert kétcsöves szabályozhatóvá.

Az alacsony ár ellenére sokan nem éltek a kínálkozó lehetõséget. Hiába járt lakógyûlésekre, és próbálta meggyõzni az embereket, nem kértek belõle - mondta a mûszaki vezetõ. Ha akkor megcsináltatták volna, akkor ma nem kellene az utcát fûteniük.

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!