2024. április 28. Vasárnap, Valéria.
 
Minket is érint a Lufthansa-sztrájkForrás: RTL Hírek
Utolsó módosítás: 2010-02-22 10:01:37
Több, Ferihegyrõl Frankfurtba és Münchenbe induló illetve onnan Budapestre érkezõ járatot is töröltek hétfõn a Lufthansa pilótáinak sztrájkja miatt.

Az aktuális menetrend megtalálható a Lufthansa honlapján, a Germanwings járatairól pedig a fapados légitársaság honlapján, illetve telefonon lehet érdeklõdni.

Hétfõn Ferihegyrõl nem száll fel el a menetrendben délelõtt 10 és este negyed nyolc órai indulással szereplõ frankfurti, illetve az este 7 órai müncheni gép. Az érkezõ járatok közül a menetrend szerint Frankfurtból délelõtt 9 óra 20 perckor, este fél 7-kor és késõ este 22 óra 50 perckor, illetve a Münchenbõl este fél 7-kor érkezõ járatokat törölték.

A sztrájk érinti a német légitársaság fapados leánycégét, a Germanwings járatait is. A társaság honlapján arról tájékoztatott, hogy a Stuttgart és Budapest, illetve a Köln és Budapest közötti járatait elindítja.

A Germanwings járatairól a 06-91-110-110-es telefonszámon, a Lufthansa gépeirõl pedig a www.lufthansa. com oldalon lehet részletes információkhoz jutni.

A Lufhansa mintegy négyezer pilótája kezdett sztrájkba hétfõn nulla órától, így egész Európában fennakadások lehetnek a légiközlekedésben. A cég háromezer járatát már törölte. A pilóták szakszervezete 6,4 százalékos fizetésemelést szeretne elérni, valamint garanciát arra, hogy nem lesznek elbocsájtások.

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!