2024. május 3. Péntek, Tímea, Irma.
 
Egyelõre nem lesz új ORTT-elnökForrás: RTL Hírek
Utolsó módosítás: 2010-02-22 19:08:33
Mégsem dönt az Országgyûlés hétfõn az Országos Rádió és Televízió Testület (ORTT) új elnökérõl - így döntöttek a képviselõk a Házbizottság hétfõi rendkívüli ülésén a délutáni plenáris ülés elõtt.

Ez azt jelenti, hogy ebben a kérdésben csak a parlamenti választások után várható döntés, az új parlament megalakulása után.

Az ORTT tavaly októberben döntött az országos földfelszíni rádiófrekvenciákról: a Danubius Rádió helyett az Advenio, a Sláger Rádió helyett pedig az FM1 konzorcium nyerte el a mûsorszolgáltatói jogot. Majtényi László a döntéssel nem értett egyet, és október 29-én lemondott elnöki tisztségérõl november 30-i hatállyal.

A Köztársasági Elnöki Hivatal múlt héten közölte, hogy Sólyom László köztársasági elnök és Bajnai Gordon miniszterelnök Polyák Gábort jelöli az ORTT elnökének. A törvény szerint az elnök személyére az államfõ és a kormányfõ közösen tesz javaslatot az Országgyûlésnek, amely egyszerû többséggel, azaz a képviselõk több mint felének szavazatával választhatja meg a jelöltet.

A Házbizottság hétfõi rendkívüli ülésén az MSZP kezdeményezésére döntöttek a képviselõk úgy, hogy mégsem szavaznak az új ORTT-elnökrõl a tavaszi ülésszak és a ciklus utolsó ülésén. Az indoklás szerint nem volt elég idõ a tisztségre jelölt Polyák Gábor megismerésére, és ezzel a Fidesz is egyetértett. Ugyancsak a Házbizottság rendkívüli ülésén döntöttek arról, hogy név szerint szavaznak a képviselõk hétfõn a Büntetõ törvénykönyv holokauszt-tagadással kapcsolatos módosításáról, amelyet az MSZP-s Mesterházy Attila kezdeményezett.

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!