2024. április 27. Szombat, Zita.
 
Lakat került a droggyárakraForrás: RTL Hírek
Utolsó módosítás: 2010-02-25 18:24:59
Droglaborokat számoltak fel a rendõrök a Komárom-Esztergom Megyei Bajon, a Tatabánya melletti Környén, és Oroszlányban is. A bûnözõk szintetikus drogot, az úgynevezett "piko"-t vagy más néven "Ice"-t gyártottak, melyért akár életfogytig tartó börtönt is kaphatnak.

A baji "kábítószerüzemet" egy 32 éves tatabányai férfi üzemeltette, elfogása után õrizetbe vették, majd a bíróság elõzetes letartóztatásba helyezte. A labort egy a baji szõlõhegyen bérelt házikóban alakította ki idén januárban. Az üzletbe barátja is bekapcsolódott, de kiderült, hogy ismerõseik ugyanezzel a módszerrel Környén is drogot állítanak elõ. A kábítószer alapanyagát egy kizárólag receptre kapható gyógyszerbõl nyerték ki. Ezekre az üzemekre még január utolsó napjaiban csaptak le a nyomozók, de kiderült, hogy az egyik korábbi terjesztõ is önálló üzletet indított Oroszlányban. Õt február 16-án fogták el a nyomozók.

A gyanúsítottak részletes beismerõ vallomást tettek: elmondták milyen vegyszerek szükségesek a kábítószer elõállításához, azokat milyen arányban kell összekeverni, hogy jó minõségû drogot kapjanak. Mint mondták, nem volt kiterjedt vásárlói hálózatuk, egy szûk, de állandó vevõi kört alakítottak ki. A házkutatások közben 7 ezer adag kábítószert foglaltak le. Az ügynek több mint tíz gyanúsítottja van, mindannyiuknak kábítószerrel való visszaélés miatt kell felelniük.

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!