2024. április 26. Péntek, Ervin.
 
Kórházban marad a koraszülött kislányForrás: RTL Hírek
Utolsó módosítás: 2010-03-09 13:50:08
Ismét lélegeztetõ gépre kellett tenni azt a koraszülött kislányt, akinek édesanyja még decemberben halt meg a gyõri kórházban H1N1-fertõzés miatt.

A most három hónapos Zsanettet a héten engedték volna ki a kórházból, de a hétvégén légzési nehézségek léptek fel nála, így gépre kellett tenni. Állapota kielégítõ, de jelenleg nem tudni, mikor viheti haza nagymamája.

Dr. Ruszinkó Viktória a gyõri kórház fõorvosa a Független Hírügynökségnek elmondta: a hat hónapra, decemberben császármetszéssel megszületett kislány szervei - így tüdeje is - még fejletlenek voltak. Valószínûleg emiatt lépett fel nála légzési nehézség. Állapota jelenleg kielégítõ, de azt nem lehet tudni, mikor engedik ki a kórházból.

Ahogy arról korábban beszámoltunk, a kislányt nagymamája nevelné fel, de az asszony attól tartott, tartozásaik miatt nem nevezik ki gyámnak. Idõközben azonban hivatalosan is neki ítélték a kislányt, így már biztos, hogy ha megerõsödik Zsanett, akkor a nagymamájához térhet haza.

Mint ismert a kislány édesanyja az újinfluenza miatt tavaly november végén került a gyõri kórházba. A 21 éves nõt a terhesség 26. hetében megcsászározták, így hozta világra decemberben gyermekét. A mûtét után alig két héttel a fiatalasszony a kórházban meghalt.

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!