2024. április 28. Vasárnap, Valéria.
 
Balesetek és dugók a márciusi hóbanForrás: RTL Hírek
Utolsó módosítás: 2010-03-11 17:10:51
A tavaszi havazás az egész országban gondot okozott, a tûzoltóknak több mint 100 balesethez kellett kivonulniuk, összesen 35-en sérültek meg könnyebben. Elzárt település sehol nincs, de több úton jégbordák nehezítik a közlekedést, itt a tûzoltók külön figyelmeztetik az autósokat, hogy lassan hajtsanak.

Az országban talán egyedül csak a kicsik örültek a tavaszi hónak. A kanizsai gyerekek valószínûleg sokáig nem szánkózhatnak újra.

Az autósok már kevésbé voltak lelkesek. Összesen több mint 100 baleset történt az utakon, 35-en sérültek meg könnyebben.

„Kamionok csúsznak árokba, vagy gépjármûvek ütköztek, de például Bács megyében az 51-es úton Csávoly térségében egy távolsági autóbusz csúszott árokba, itt hárman szenvedtek különbözõ fokú személyi sérülést” – mondta Szentes György, az Országos Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivõje.

Budapesten csak a forradalmi huszár volt havas, az utak csak nedvesek. A fõvárosban éjfél óta takarítják az utakat, így itt nem csúszkáltak az autók, de a forgalmat lassította a hóesés, reggel minden fontosabb út beállt.

Délnyugatról északkelet felé halad a hófelhõ. A legtöbb hó 15-20 centi Zalában esett. Az intenzív havazás várhatóan csütörtök este eláll, és pénteken már csak néhol számíthatnak utánpótlásra.

„Március elsõ felében még egyáltalán nem ritka, hogy esik a hó, az évek egy jó részében ez nem szokott megmaradni, de a hózáporok gyakoriak” – mondta el Véber István meteorológus.

„5 éve nem volt ilyen mocskos hideg, mint most. Rettentõ!” - A gazdák így emlékeznek. Azt mondják, ilyenkor már a kertben kellene munkálkodniuk.

„Kis birtokok vannak, itt már kis hegyi munkákat szoktunk végezni, kertbe ültetgetni, itt meg semmi. Csak vagyunk, meg nézünk”.

Volt, akit nem zavart az idõjárás. Villányban a szõlõsbirtokon ugyanúgy végezték a munkát, mint máskor március közepén.

A télies idõjárás elõreláthatólag a hét végéig marad. Csak a jövõ hét elején várható enyhülés.

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!