2024. május 8. Szerda, Mihály.
 
Rendkívüli ülés az izraeli gépek ügyébenForrás: RTL Hírek
Utolsó módosítás: 2010-03-23 15:31:54
Kedden délben megkezdõdött a honvédelmi bizottság rendkívüli ülése az izraeli kémrepülõgépek ügyében. Az ülést a Fidesz-KDNP kezdeményezte. Mint Kontrát Károly a testület fideszes tagja a keddi ülésen elmondta: ...

arra szeretnének választ kapni, hogy milyen célból érkeztek a repülõgépek a magyar légtérbe, milyen gyakorlatot és miért végeztek, miért a választások elõtt néhány héttel tették mindezt, illetve kik a felelõsei a „kormányzati zûrzavarnak” az ügy kapcsán és lesznek-e következményei.

A testület ülésén részt vesz Szekeres Imre honvédelmi miniszter, Hónig Péter közlekedési miniszter, Havril András vezárkari fõnök, valamint a Külügyminisztérium (KüM), a Nemzeti Közlekedési Hatóság (NKH) és a Nemzetbiztonsági Hivatal (NBH) képviselõi, illetve tanácskozási joggal jelen van Morvai Krisztina a Jobbik európai parlamenti képviselõje és Demeter Ervin (Fidesz) a Nemzetbiztonsági bizottság tagja.

A Magyar Nemzet múlt csütörtökön számolt be arról, hogy szerdán két izraeli kémrepülõgép közelítette meg és repült át leszállás nélkül a ferihegyi nemzetközi reptér felett.

Késõbb kiderült, hogy a gépek repüléséhez a közlekedési hatóság adott engedélyt, de csak annyit tudni: valamit gyakoroltak a magyar légtérben. Izrael budapesti nagykövete is csak annyit mondott: gyakorlórepülést hajtottak végre. Szerinte rutinfeladat volt, és már többször is volt ilyen gyakorlórepülés Magyarország felett.

Bajnai Gordon kormányfõ múlt csütörtökön vizsgálatot rendelt el az ügyben. Szekeres Imre honvédelmi miniszter pedig pénteken azt mondta: a repülésre engedélyt adó Nemzeti Közlekedési Hatóságnál felelõsségre vonás várható, mivel a honvédelmi tárcát nem értesítették az izraeli katonai gépek szerdai magyarországi repülésérõl.

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!