2024. május 2. Csütörtök, Zsigmond.
 
Orbán: vége az ifjúságellenes politikánakForrás: RTL Hírek
Utolsó módosítás: 2010-03-23 18:58:01
Az elmúlt évek jövõ- és ifjúságellenes politikájának hamarosan vége szakad - ezt hangsúlyozta Orbán Viktor kedden, amikor egy zuglói zeneiskolában beszélgetett fiatalokkal és pedagógusokkal.

A Fidesz elnöke a látogatása után újságíróknak azt mondta, hogy a fiatalokat a választásra buzdította és a tanároktól is azt kérte, hogy biztassák erre õket, hiszen ez most egy lehetõség. Orbán Viktor szerint Magyarország az elmúlt 8 évben több évtizedet öregedett, és az országot most meg kell fiatalítani, pezsgõbbé kell tenni. A pártelnök leszögezte, a Fidesz olyan politikát hirdet, amelynek köszönhetõen a fiatalok jó helynek fogják érezni Magyarországot és nem akarnak majd elmenni.

Orbán Viktor a zuglói zeneiskolában tett látogatása után újságíróknak arról beszélt, hogy a fiatalok egy része elsõ szavazó és mint ismert, õk kevésbé elszántak a választások tekintetében. Éppen ezért arra buzdította õket, hogy éljenek a lehetõséggel és a tanároktól is azt kérte, hogy emlékeztessék õket erre. A Fidesz elnöke szerint Magyarország nagy változások elõtt áll, ehhez pedig szükség van a fiatalok részvételére, frissességére, szemléletére.

A pártelnök azt is hangsúlyozta, hogy az elmúlt évek jövõ- és ifjúságellenes politikájának hamarosan vége szakad. A Fidesz olyan politikát hirdet, amelynek köszönhetõen a fiatalok úgy fogják érezni, hogy Magyarország „jó hely”, ahonnan nem érdemes elmenni. Illetve ha el is mennek mondjuk tanulni, érdemes visszajönni.

Orbán Viktor úgy látja, hogy az elmúlt nyolc évben Magyarország több évtizedet öregedett. Most pedig az országot meg kell fiatalítani, pezsgõbbé, derûlátóbbá kell tenni. Megfogalmazása szerint a fiatalok úgy tekinthetnek az áprilisi választásokra, mint egy népszavazásra a jövõrõl. Ebben pedig érdemes szerepet vállalniuk.

A pártelnök kitért arra is, hogy évek óta folyik az a „rosszízû” vita Magyarországon, hogy a választások elõtt el lehet-e menni iskolákba. Mint mondta, a fiatalokkal õ ilyen helyeken tud találkozni, ezért ezután is elmegy majd beszélgetni iskolákba, ha meghívják.

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!