2024. május 2. Csütörtök, Zsigmond.
 
Vízbe zuhant az elszabadult vonatForrás: RTL Hírek
Utolsó módosítás: 2010-03-24 17:28:16
Legalább három ember meghalt és négyen megsérültek szerdán Oslóban, amikor kisiklott egy elszabadult tehervonat - közölte a norvég rendõrség.

A norvég sajtóban megjelent jelentések szerint a „megállíthatatlan” vonat nekicsapódott az oslói kikötõ egy épületének, és legalább egy kocsi a vízbe esett.

Az angol nyelvû Norway Post címû helyi lap jelentése szerint az elszabadult vonat nekicsapódott a Statoil nevû olajtársaság termináljának az oslói kikötõben. Az épület, a balesetrõl készült fényképek tanúsága szerint teljesen összedõlt, környékét törmelékek borították. Az elszabadult vonat átgázolt több kamionon is, amelyek éppen rakománykirakodást végeztek a kikötõben.

Legalább egy kocsi a kikötõ vizében kötött ki. A helyszínre több mentõhelikopter, és -hajó, valamint búvárok érkeztek. A közelben található E-18-as autópálya egy szakaszát a rendõrség lezárta.

A norvég rendõrség szóvivõje az AFP francia hírügynökségnek nyilatkozva elmondta, hogy három ember halt meg az esetben. Három súlyos sérültet kellett kórházba szállítani, egy negyedik ember pedig könnyebben sérült.

A norvég sajtóban megjelent egyes beszámolók szerint a 16 üres kocsiból álló, mozdony nélküli szerelvény több kilométeren át száguldott megállíthatatlanul, mielõtt a kikötõnél kisiklott. A Norway Post viszont úgy tudja, hogy a CargoNet nevû szállítmányozási vállalat érintett, 14 vagy 15 kocsiból álló szerelvényéhez egy mozdony is hozzá volt csatolva.

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!