2024. április 29. Hétfő, Péter.
 
Eger rali: szombaton esõben élesedhetForrás: Haon
Utolsó módosítás: 2010-03-27 11:36:49
Pénteken az átvételekkel és a Dobó téri ünnepélyes rajtceremóniával megkezdõdött az Eger rali. Az ob nyitó meccse szombaton 10 órakor, Egerszalókon élesedik. Ha útra kelünk, esõkabátot csomagoljunk!

„Megpróbálunk gyorsak lenni, de ebben a pillanatban nem igazán tudom megmondani, hogy mire leszünk képesek ebben a nagyon erõs mezõnyben.” - mondta Kazár Miklós, aki 2008-ban abszolút magyar bajnoki címet nyert navigátorként Spitzmüller Csabával, azonban az idei esztendõtõl pilótaként láthatja a közönség az 1992-tõl versenyzõ népszerû miskolci srácot. „Az elõrejelzések szerint csapadékra is van kilátás, ami okozhat érdekességeket. Az elmúlt hónapokban mind mentálisan, mind fizikálisan készültem a szezonra. Nem titok, hogy például a hóautózás mellett a Playstationt is nyüstöltem. Szombaton reggeltõl viszont magunkra és a csapatunkra számíthatunk, hiszen nincs újraindítás és reset gomb! Egyszóval csak és kizárólag magunkkal akarunk foglalkozni! A teszt nagyon hasznos volt, de persze szükségünk van minél több versenykilométerre. Szeretnénk vasárnap ott lenni a Dobó téri célban. Meglátjuk, hogy ebbõl mi fog kisülni.”

Asi, a precíz
Eger – Pénteken az átvételekkel és a Dobó téri ünnepélyes rajtceremóniával megkezdõdött az Eger rali. Az ob nyitó meccse szombaton 10 órakor, Egerszalókon élesedik. Ha útra kelünk, esõkabátot csomagoljunk!
Aschenbrenner György, alias Asi híres arról, hogy rendkívül precíz. Ezúttal sem volt másként:

„A versenyre rendkívül részletesen készültünk, mint minden évben. Fõleg az autóra helyeztük a hangsúlyt, és nagyon jónak találjuk, vadonatúj gátlókat használunk, és új gumikat szeretnénk kipróbálni.” - jelentette ki Asi a verseny sajtóirodájának. „A pályákat - mint szinte mindenki más - jóformán száz százalékosan ismerjük, kivéve egy öt kilométeres szakaszt, ami új. Szerintünk az esõ miatt - ha esik -, nagyon nehéz lesz megfelelõen irányítani az autót, ennek ellenére mindenképpen a dobogóra szeretnénk állni."

Janika: egész évben!

A hétszeres magyar bajnoki Janikát hosszú ideje nem láthatták egész évben a szurkolók, azonban sokak nagy örömére 2010-re változott a helyzet.

„Az utolsó három évben sosem mentem egész bajnokságot. Nem is tudom felméri, hogy a mostani pilótákhoz képest én mennyire vagyok gyors.” - nyilatkozta ifj. Tóth János a gépátvételen. „Az elsõ két-három versenyen kirajzolódnak az erõviszonyok, bízom benne, hogy tudjuk a lépést tartani. Már három éve használjuk a 207-es Peugeot-ot, sok újdonságot nem okoz. Ennek a kategóriának a nagy ereje, hogy közel egyformák az autók, minimális fejlesztéseket kapnak. Már van egy jó beállításunk, amit próbáltunk már más versenyeken is, de az is lehet, hogy egy kicsit módosítunk rajta. Az elsõ háromban azért jó lenne benne lenni, hiszen európai szinten a szabályos N-es autóknál egy kicsivel gyorsabb a Super2000-es autó.”

Nem árt tudni, azoknak a fanatikusoknak, akik útra kelnek, hogy az elmúlt napok idõjárásával ellentétben lehûlésre (7-13 Celsius fokra), és esõre, akár záporokra is számíthatnak az Eger könyéki gyorsasági szakaszokon. Az elsõ gyors 10 órakor startol Egerszalókról.

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!