2024. április 28. Vasárnap, Valéria.
 
Pénteken lejárnak a tavalyi diákigazolvány-matricákForrás: origo
Utolsó módosítás: 2008-10-30 09:17:51
A hét végén lejár az elõzõ tanévben kiadott diákigazolvány-matricák érvényessége, szombattól már csak az új matricát fogadják a közlekedési társaságok ellenõrei.

Péntekig érvényesek az elõzõ tanév második félévére kiadott matricák a diákigazolványokon, ezt követõen már csak az új matricával ellátott okmányokat fogadják el a közlekedési társaságok jegyvizsgálói - hívta fel a figyelmet az Országos Felsõoktatási és Információs Központ. Az OFIK honlapján közzétett tájékoztató szerint novembertõl már kizárólag a 2008/2009-es tanévre - illetve felsõoktatási hallgatók esetében a tanév elsõ félévére - szóló kis bélyeget szabad használni.

A most elkezdõdött tanévre kiadott matricák kék színûek, és a felsõoktatásban tartalmazzák az intézmény vagy kar nevébõl képzett betûkódot is.

Ma Magyarországon több mint kétmillió diák tanul alap-, közép- és felsõoktatási intézményekben. Az alap- és középfokú oktatásban több mint 1,5 millió tanuló, a felsõoktatásban közel 400 ezer hallgató rendelkezik diákigazolvánnyal. A diákok jelenleg 1141 elfogadóhelyen vehetnek igénybe különbözõ mértékû kedvezményeket - olvasható a diakbonusz.hu honlapon.

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!