2024. május 3. Péntek, Tímea, Irma.
 
Tizenhárom sérültje van a táci buszbalesetnekForrás: origo
Utolsó módosítás: 2008-10-30 10:39:08
Hárman súlyosan megsebesültek, tízen töréses sérültek szenvedtek annak a menetrend szerinti busznak az utasai közül, amelybe belerohant egy takarmányszállító csütörtök reggel Tácon. A busz éppen beállt a megállóba, az utasok le-és felszálltak, amikor a baleset történt.

Tizenhárman sérültek meg, amikor egy megállóban álló, menetrend szerint közlekedõ autóbusz hátuljába rohant egy takarmányt szállító teherautó csütörtök reggel Tácon - mondta R. Szabó Ágnes, a Fejér Megyei Rendõr-fõkapitányság szóvivõje. A baleset reggel 7 óra 40 perckor történt, jelenleg a baleseti helyszínelés és a mûszaki mentés folyik.

A csuklós autóbusz Káloz irányából tartott Székesfehérvár felé mintegy negyven utassal. A baleset Tác belterületén, az Ady Endre utcában, a busz menetrend szerinti harmadik megállójánál történt. Az utasok éppen le-és felszálltak, mikor a takarmányszállító teherautó belerohant a buszba. Az ütközés következtében betört a busz hátsó szélvédõje, mely a hátsó üléseken utazók nyakába zúdult, elsõsorban mégis a fel-és leszállók, a csuklóban utazók valamint a teherautó sofõrje sérültek - mondta R. Szabó Ágnes az [origo]-nak.

A baleset három súlyos sérültje közül egy idõs nõt mentõhelikopterrel szállítottak Budapestre, az Országos Traumatológiai Intézetbe. A többi, többnyire törést szenvedett sérültet a székesfehérvári Szent György kórházba vitték.

Tácról nem lehet kihajtani Szabadbattyán irányába, és az út az ellenkezõ irányba sem járható, mivel az utat teljes szélességben lezárták. Az autópályáról sem lehet lehajtani Tác felé. A rendõrség vizsgálja a baleset körülményeit.

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!