2024. április 29. Hétfő, Péter.
 
Ötmilliós villanyszámla a droglabor miattForrás: RTL Hírek
Utolsó módosítás: 2010-04-07 10:49:27
Ötmillió forinttal tartozik az áramszolgáltatónak egy most lebukott marihuána ültetvény tulajdonosa. Még a szakértõket is meglepte, hogy a csaknem 150 tõ marihuánát szinte laboratóriumi körülmények között termesztették.

A termesztõt korábban büntették már egyebek közt embercsempészésért és csalásért is.

Egy hétvégi házban bukkantak a rendõrök egy drogtermesztõ laborra. A kertben volt a termesztõ autója, amely a jamaikai zászló színeire van festve. A házat kaukázusi juhászkutyák õrizték.

„Minden reggel jött a kutyákat etetni, ha ment el, én már ébren voltam, õ intett, én meg visszaintettem - ez volt a köszönés” – mondta Szecsõdi Jánosné.

Szinte laboratóriumi körülmények között, egy trópusi növényházhoz hasonló helyiségben termett a 142 tõ kender. A technikai berendezések - köztük a hõmérséklet-, a pára-, és a világításszabályozók - annyi áramot fogyasztottak, hogy a kifizetetlen villanyszámla most ötmillió forintra rúg. A profi drogtermesztés még a szakértõket is meglepte.

„Többször számoltunk már fel ilyen termesztéssel foglalkozó laborokat, azonban ilyen jól szervezett, ekkora technikát felvonultató és a termelésnek minden fázisát bemutató teleppel még nem találkoztunk” – mondta Tóth Ferenc, a Hajdú-Bihar Megyei Rendõr-fõkapitányság bûnügyi osztályvezetõje.

Azaz az épület pincéjében a kisebb palánták, a földszinten a fejlõdõ növények, a padláson pedig a szüretelésre váró kender volt. A 38 éves termesztõ korábban egyebek mellett embercsempészésért, csalásért és hatóság félrevezetéséért volt büntetve. Most akár nyolc éves börtönbüntetést is kaphat.

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!