2024. április 28. Vasárnap, Valéria.
 
Egy halott, 24 sérült egy tiszafüredi buszbalesetbenForrás: origo
Utolsó módosítás: 2008-11-03 12:26:09
Összeütközött egy kamion és egy busz Tiszafürednél a 34-es fõúton. A balesetben egy 17 éves tiszaigari fiú meghalt, 24-en megsérültek, köztük 9-en súlyosan, egyikük életveszélyes mellkassérülést szenvedett. A sérülteket a karcagi, a debreceni, az egri és a szolnoki kórházba szállították - közölték. A buszon többségében diákok utaztak Tiszafüred felé.

Egy kamaszfiú meghalt, 24 ember megsérült egy busz és egy kamion balesetében - közölte a Jász-Nagykun-Szolnok megyei rendõrség szóvivõje, Szabó Zita. A baleset a 34-es fõúton történt Tiszaigar és Tiszafüred között az egyes kilométerszelvénynél fél nyolc után. Egy menetrend szerint Tiszafüredre tartó busz hátulról belerohant egy téglát szállító pótkocsis nyerges vontatóba.

A feltételezések szerint az autóbusz vezetõje a sûrû ködben késõn vette észre az út szélén álló tehergépjármûvet. Az utolsó pillanatban megpróbálta kikerülni az elõtte álló jármûvet, de ez nem sikerült. Így a busz jobb oldalát gyakorlatilag végighasította a pótkocsis nyerges vontató. Az autóbusz bal oldala sértetlen maradt.

A buszon többségében diákok utaztak. A 24 sérült közül 9 súlyos állapotban van, egy 17 éves tiszaigari fiú pedig életét vesztette. Gyõrfi Pál, a mentõk szóvivõje elmondta, a balesetben nagyrészt 14 és 18 év közötti fiatalok sérültek meg. Egy fiatal életveszélyes mellkassérülést szenvedett. Nyolc súlyos sérültnél jellemzõen csonttörést, illetve agyrázkódást állapítottak meg a mentõsök. A tizenöt könnyebb sérült - köztük egy négyéves gyermek - zúzódásokkal került kórházba.

Dobson Tibor katasztrófavédelmi szóvivõ közölte: két pszichológust küldtek a helyszínre, hogy segítsék a történtek feldolgozását.

A karcagi kórház baleseti osztályán hét iskoláskorú sérültet ápolnak - közölte az [origo]-val Szabóné Tarnai Lilla betegmenedzser, azt viszont nem árulta el, hogy a két súlyos sérült milyen állapotban van. A karcagin kívül fogadott sérülteket a debreceni, az egri és a szolnoki kórház baleseti osztálya is.

A helyszínelés idején teljes útzárra kell számítani a 34-es fõúton - közölte a megyei rendõrség szóvivõje. Szabó Zita szerint "a baleset elsõdleges valószínûsíthetõ oka a sebesség nem megfelelõ alkalmazása a látási és idõjárási viszonyokhoz".


Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!