2024. április 27. Szombat, Zita.
 
Húszezer forintos keresetkiegészítés a közszférábanForrás: origo
Utolsó módosítás: 2008-11-04 08:47:04
Bruttó 20 ezer forintos keresetkiegészítést kapnak a közintézmények dolgozói - írja a Népszabadság és a Világgazdaság. Idén ez már a második keresetkiegészítés.

December 5-én valamennyi közintézményi dolgozónak bruttó 20 ezer forint keresetkiegészítés jelenik meg a számláján. Errõl született megállapodás tegnap az Országos Közszolgálati Érdekegyeztetõ Tanács ülésén - írta a keddi Népszabadság és a Világgazdaság. A Népszabadság szerint a kompenzáció része a kormány és a közszolgálati sztrájkbizottság közt két éve született megállapodásnak, amely szerint ebben az évben szinten tartják a közszféra munkavállalóinak reálkeresetét.

A 690 ezer közalkalmazott és köztisztviselõ pótlólag megkapja az idei tényleges ötszázalékos bérfejlesztés és a várható 6,4-6,5 százalékos infláció közötti különbséget. 2008-ban ez már a második keresetkiegészítés lesz a közintézményeknél, júliusban ugyanis már kaptak bruttó 15 ezer forint kompenzációt - olvasható mindkét lapban.

A közszolgálati sztrájkbizottság hétfõn levélben tájékoztatta a miniszterelnököt, hogy a grémium felújította két éve felfüggesztett tevékenységét, hogy a sztrájkbizottság keretében folytassák a további tárgyalásokat a kormány által tervezett megszorító intézkedésekrõl, így a jövõ évi béremelésük és a 13. havi illetményük befagyasztásáról - írta a Népszabadság.

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!