2024. április 29. Hétfő, Péter.
 
Minden tizedik motorbaleset halálosForrás: RTL Hírek
Utolsó módosítás: 2010-04-19 11:29:24
Több mint 250 ezer forintnyi bírságot szabtak ki a rendõrök vasárnap, amikor a Pilis közkedvelt útjain minden motorost ellenõriztek.

A büntetések többségének oka a gyorshajtás volt. Pest megyében egyébként tavaly minden tizedik motorbaleset halállal végzõdött.

Csaknem száz motorost ellenõriztek a rendõrök vasárnap délután a Pilis útjain tartott akcióban: 11 motoros járõr állította meg folyamatosan a szintén két keréken haladókat. Az egyenruhások húsz embernek összesen több mint 250 ezer forintnyi bírságot szabtak ki, fõként a gyorshajtás miatt. Több olyan esettel is találkoztak a rendõrök, amikor valaki nem a megfelelõ kategóriára szóló jogosítvánnyal vezette a motort, illetve a lejárt mûszaki miatt négy forgalmi engedélyt is bevontak - tájékoztatta a Független Hírügynökségnek Belicza Andrea, a Pest Megyei Rendõr-fõkapitányság sajtóreferense.

Az igazoltatásokkor a motorosok egy szórólapot is kaptak, amelyen vezetéstechnikai tanácsok voltak. Az elemzések szerint ugyanis sok súlyos vagy halálos motorbaleset a sofõr éppen ilyen hiányosságaira vezethetõ vissza, vagy pedig a „motoros társadalomra olykor jellemzõ közlekedési magatartásra” - így a gyorshajtásra vagy az elõzési szabályok megszegésére.

Tavaly Pest megyében 174-en sérültek meg motoron, a balesetek tíz százaléka pedig halállal végzõdött. Idén már két motoros vesztette életét a megye útjain.
A Pest Megyei Baleset-megelõzési Bizottság már öt esztendeje, minden évben rendszeresen rendez ingyenes vezetéstechnikai képzést, ahol a motoros rendõrök oktatnak. Idén az elsõ most szombaton Mogyoródon lesz.

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!