2024. május 8. Szerda, Mihály.
 
Talmácsi Gábor a 9. lett a Spanyol NagydíjonForrás: Haon
Utolsó módosítás: 2010-05-03 13:47:46
A szezon második versenyét Jerezben rendezték vasárnap. Igazi motoros idõben, száraz napsütésben harcolhatott a mezõny a világbajnoki pontokért.

Talmácsi Gábor a bemelegítõ edzés után masszázsra ment, majd megebédelt, közben megnézte a 125-ösök versenyét. Ezt követõen lenyújtotta izmait, és már indult is a boxba. A rajtrácson semmi másra nem kellett figyelni, csak a versenyre összpontosíthatott.

Talma jól is rajtolt, a vezetõ hármas tagjaként volt túl a rizikós elsõ két kanyaron. A második körben aztán az élen lévõk ütköztek, Talmácsi gyönyörûen húzott el mellettük, de az esés helyszínén tömeges bukás alakult ki és leintették a versenyt. A Moto2-es viadalt huszonhatról tizenhét körösre csökkentették és néhány perc után újraindították a nagydíjat az eredeti rajtsorrend szerint. Talma ezt a rajtot már nem kapta el olyan jól, nem tudott elõrébb jönni, sokáig a hetedik helyen motorozott. A magyar versenyzõ összeszorított fogakkal felküzdötte magát az élbolyra, de ott már nem tudott elõzni.

A végére az elhasználódott gumikkal a motor eleje erõsen pattogni kezdett, így végül a kilencedik helyen ért célba. Talma tizennégy pontjával kilencedik helyen áll a világbajnoki összetettben. A Fimmco Speed Up olasz motorosa, Andrea Iannone egy ütközést követõen kiesett a versenybõl. A Spanyol NagydíjatElias nyerte, Tomizawa és Luthi elõtt.

- Az elsõ rajtnál minden szerencsésen alakult a számomra, jól jöttem el az elején és az esésbõl is kimaradtam. Aztán a második rajt már nem volt olyan jó, de fel tudtam jönni az elsõkre, de képtelen voltam elõzni, a féktávokon rendre alul maradtam. A verseny vége felé már nagyon pattogott a motor eleje és arra kellett koncentrálnom, hogy ne csússzak el. Folytatjuk a megkezdett munkát, a soron következõ Francia Nagydíjon megpróbálunk elõrébb lépni - nyilatkozta a verseny után Talma.

Bwin Spanyol Nagydíj, Jerez, Spanyolország
1. Toni ELIAS
2. Shoya TOMIZAWA
3. Thomas LUTHI
4. Yuki TAKAHASHI
5. Simone CORSI
...9. TALMÁCSI GÁBOR
(Forrás: Faster Management)

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!