2024. május 4. Szombat, Mónika, Flórián.
 
Ismertette a kormány- névsort Orbán ViktorForrás: Haon
Utolsó módosítás: 2010-05-03 15:34:43
Hivatalosan is bemutatta kormányának minisztereit Orbán Viktor leendõ miniszterelnök hétfõn a Parlamentben.

A második Orbán-kormányban nyolc minisztérium lesz. A Közigazgatási és Igazságügyi Minisztériumot Navracsics Tibor, a Nemzeti Erõforrás Minisztériumot Réthelyi Miklós, a Vidékfejlesztési Minisztériumot Fazekas Sándor, a Külügyminisztériumot Martonyi János, a Nemzetgazdasági Minisztériumot Matolcsy György, a Belügyminisztériumot Pintér Sándor, a Honvédelmi Minisztériumot Hende Csaba, a Nemzeti Fejlesztési Minisztériumot pedig Fellegi Tamás vezeti majd. Emellett Navracsics Tibor és Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettesek lesznek, Varga Mihály pedig a Miniszterelnökséget vezeti majd államtitkárként.

Orbán Viktor leszögezte: olyan embereket keresett a kormánya tagjainak, akik meg tudnak felelni egy új politikai és gazdasági rendszer megalakításának feltételeinek, megvan az ehhez szükséges kvalitásuk, tapasztalatuk és készen állnak arra, hogy politikai vezetõként dolgozzanak.

A leendõ miniszterelnök elmondta: Matolcsy Györgytõl a magyar gazdaság talpraállítását, Martonyi Jánostól Magyarország nemzetközi tekintélyének visszaszerzését és a soros magyar uniós elnökség levezénylését, Pintér Sándortól a közrend és a közbiztonság helyreállítását, Fellegi Tamás az ország megvédését az oligarchákkal szemben, Réthelyi Miklóstól az egészségügy megmentését és a szociaékis biztonság visszaállítását, Fazekas Sándortól a mezõgazdaság helyreállítását, Hende Csabától pedig a honvédség becsületének helyreállítását várja el.

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!